C.V.

Hvad er et CV?

CV er en forkortelse for curriculum vitae. Oversat på dansk betyder det løbebane, levnedsbeskrivelse eller livshistorie. Et CV skal kort og konkret fortælle hvem du er, og hvad dine kvalifikationer er. Den skal altid sendes med en motiveret ansøgning.

 

Hvorfor er CV’et vigtigt?

CV’et er ofte det første, arbejdsgiveren starter med at læse, da det giver et hurtigt overblik over, hvilke kompetencer og erfaringer ansøgeren har. Arbejdsgiveren kan derigennem se, om vedkommende kan løse de konkrete opgaver i stillingen.

 

Hvordan skriver man det gode CV?

Der er mange bud på, hvad det gode CV skal bestå af, og man kan med fordel få inspiration til opbygningen af et godt CV på internettet. Overordnet handler det især om at have et gennemskueligt, letlæseligt CV, der gerne fanger blikket uden at være for utraditionelt. Det skal afspejle dig.

Hvis CV’et virker relevant og interessant, bliver ansøgningen læst. Det, som en virksomhed finder interessant, er, hvilke ansvarsområder man har haft, og hvilke arbejdsopgaver man har løst. Derfor skal et CV være lige så målrettet stillingen som selve ansøgningen.

 

Hvad skal jeg huske, når jeg skriver på mit CV?

  •        CV’et skal være oplysende og sagligt
  •        CV’et skal også kunne få ikke-branchefolk til at forstå, hvad du har lavet
  •        CV’et skal være målrettet det job, du søger
  •        CV’et skal indeholde en rød tråd
  •        CV’et skal have kontaktoplysninger

 

Hvor begynder jeg?

Du kan finde inspiration til din CV-skabelon her