- Forside
- /
- Din situation
- /
- Studerende
- /
- Klienter under uddannelsen
Arkivfoto: Tor Birk Trads.
Vil du have klienter under din uddannelse?
Vi får ofte spørgsmål fra studerende, der gerne vil have klienter i løbet af studietiden. Her har vi samlet en række anbefalinger.
Måske har du i din praktik behandlet nogen, der gerne vil fortsætte hos dig? Eller også vil du bare gerne igang med det, du har lært?
Under alle omstændigheder er der nogle ting, der skal være styr på, hvis du gerne vil praktisere dit fag før du er færdiguddannet.
Klienten skal vide besked
Det er selvfølgelig helt afgørende, at dem du behandler eller underviser ved, at du endnu ikke er færdiguddannet. Det er vigtigt at skelne imellem at øve behandling og at give behandling mod betaling. Det anbefales, at studerende først begynder at give behandlinger mod betaling, når praksisprøven på 4. semester er bestået.
Den studerende skal kende sine faglige begrænsninger. Efter at have bestået 4. semester er den studerende eksamineret i psykomotorisk praksis inden for normalområdet.
Opleves det, at man f.eks. møder problemstillinger indenfor specialområdet, som man ikke er undervist i og forberedt på, skal man altid henvise videre.
Derudover vil vi anbefale at læse vores etiske retningslinjer.
Forsikring
Når du behandler, skal du have en erhvervsansvarsforsikring. Du kan læse mere, om den forsikring vi tilbyder her.
forsikringen dækker også private klienter, dog forudsætter dækningen, at du kun behandler inden for det område, du er uddannet i. Den dækker altså ikke eksempelvis zoneterapi eller andet udover det pensum, du er blevet undervist i.
Prissætning
Hovedbestyrelsen har lavet anbefalinger til timepriser for uddannede psykomotoriske terapeuter. Dem kan du læse her.
Anbefalingerne er kun vejledende, og der er ingen regler for, hvad psykomotorisk terapi skal koste. Du sætter altså selv din pris. Vi anbefaler dog, at du lægger dig under de vejledende takster, så længe du ikke er færdiguddannet.