Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Forsikringer

Som medlem af DAP har du en obligatorisk gruppelivsforsikring, der dækker dig ved alvorlig sygdom og behov for krisehjælp.

Derudover har du mulighed for at tilkøbe en række forsikringer på gode vilkår.

Gruppeliv

Forsikringen er obligatorisk for alle aktive medlemmer under 67 år (studerende, passive medlemmer og seniorer er undtaget) og er tegnet igennem Nordea Liv og Pension.

Studerende

OBS! Hvis du forlænger dit studie, skal du give os besked, så vi kan ændre det i systemet. Du vil ellers automatisk få en gruppelivsforsikring den dag, du står til at dimittere i vores system.

Det samme gælder, hvis du på et tidspunkt begynder at studere igen. Dvs. at du bliver studiemedlem igen. Da skal vi også have besked, da du ellers vil fortsætte med at have din gruppelivsforsikring.

Forsikringen koster 720 kroner om året (180 kr. pr. kvartal) for vores medlemmer. Præmien opkræves kvartalsvist sammen med kontingentet for dit medlemskab.

Gruppelivsforsikringen rummer følgende

Psykologisk krisehjælp: Du kan blive bevilget op til ti timers samtale med en psykolog, hvis én af følgende hændelser medfører akut psykisk krise:

 • Dødsfald eller livstruende sygdom blandt dine nærmeste.
 • Indbrud, røveri, vold eller overfald, herunder voldtægt, som du er direkte impliceret i som offer eller som vidne.
 • Ulykke, som du er direkte impliceret i eller vidne til som følge af trafikuheld, brand, eksplosion, drukning, forgiftning eller naturkatastrofer.
 • Arbejdsulykke, der er omfattet af eller ville kunne omfattes af arbejdsskadeforsikringen.

Den udløsende begivenhed må højst være sket tre måneder inden, du søger psykologisk krisehjælp. Har du brug for forsikringen, kontakt da Nordea Lov og Pension på telefon 44 74 70 03.

Kritisk sygdom: Du får som medlem udbetalt et skattefrit beløb på 25.000 kr., hvis du får stillet en diagnose inden for et nærmere afgrænset sygdomsområde. Danske Psykomotoriske Terapeuter betaler præmien for denne forsikring, som er på 175 kr. pr. medlem. I ”Forsikringsbetingelser for Kritisk Sygdom” kan du læse, hvilke kritiske sygdomme forsikringen dækker. Har du brug for forsikringen kontakt da Nordea Liv og Pension på telefon 44 74 29 70.

Livsforsikring: Denne forsikring kommer til udbetaling til de efterladte i tilfælde af din død. Forsikringssummen er på 100.000 kr. Da forsikringen er kollektiv, optages man uden at afgive helbredsoplysninger. Ønsker du at indsætte ex en papirløs samlever eller anden begunstiget i din gruppelivsforsikring, eller har du andre spørgsmål til forsikringen, skal du kontakte Nordea Liv og Pension på telefon 44 68 33 11.

Du kan læse forsikringsmeddelelsen her (pdf)

Alle spørgsmål om Gruppelivsforsikringen skal rettes til Nordea Liv og Pension på ovenstående telefonnumre.

Andre gode tilbud

Som medlem af DAP har du også adgang til en række andre gode tilbud på forsikringer. Læs mere om dem nedenfor.

Erhvervsansvarsforsikring

Hvis du overvejer at have private klienter eller at arbejde som selvstændig, er det vigtigt, at du har en erhvervsansvarsforsikring.

DAP tilbyder en særdeles fordelagtig erhvervsansvarsforsikring i Topdanmark. Prisen for 2024 er 167 kroner.

OBS! Hvis du bor i udlandet, men arbejder i Danmark med et dansk firma, skal du tegne forsikring i Danmark. Men hvis du omvendt arbejder i udlandet, men bor i Danmark, skal du have din ansvarsforsikring i det land, du arbejder.

Topdanmarks erhvervsansvarsforsikring dækker dog skader, som sker i Norge og Sverige, forudsat at man er bosat i Danmark, har dansk folkeregisteradresse og en virksomhed med dansk CVR-nummer.

Tilkøb af erhvervsansvarsforsikring sker via vores medlemssystem, samtidig med, at du melder dig ind.

Er du allerede medlem, skal du kontakte os på telefon 33 79 12 60 eller på dap@dap.dk.

Vilkår for ansvarsforsikring finder du her (PDF)
Se eksempel på police her (PDF)

Hvis du har spørgsmål til, hvad forsikringen dækker, er det TopDanmark, du skal snakke med.

De kan kontaktes på 44 74 33 94 eller ei-aftaler@topdanmark.dk.

PFA Early Care

Dette er kun gældende, hvis du er overenskomstansat med pensionsordning i PFA:

PFA EarlyCare er ekstra hjælp til dig, hvis du bliver sygemeldt. Alle, der har en forsikring mod Tab af Erhvervsevne i PFA, har adgang til EarlyCare. Du kan se, om du er dækket i PFA på Mit PFA.

Grundlæggende betyder PFA EarlyCare, at du har mulighed for at få social- og sundhedsfaglig sparring, rådgivning og i nogle tilfælde også supplerende behandling, hvis du bliver sygemeldt fra dit arbejde.

Du kan læse mere om PFA EarlyCare her.

PFA Helbredssikring

Som medlem af DAP kan du tegne en billig helbredsforsikring til hele familien gennem PFA Pension.

Prisen er 1608,00 kr. om året for medlemmer og 1488,00 kr. for ægtefæller.

Læs mere om PFA Helbredssikring her (PDF).

Du finder tilmeldingsblanket til PFA Helbredssikring her (PDF).

Du har desuden mulighed for at tegne følgende forsikringer:

 • PFA Kritisk sygdom: Økonomisk hjælp, hvis du bliver ramt af visse sygdomme.
 • PFA Erhvervsevne: Månedlig udbetaling fra PFA, hvis du bliver syg og ikke længere kan arbejde.
 • PFA Liv: Dine nærmeste er sikret økonomisk, hvis du dør.

mitpfa.dk finder du generel information om opsparing og forsikringer, og du kan logge på med dit NemID og tilpasse din ordning, så den passer til dit liv.

Forsikringer i Bauta

Som medlem af Danske Psykomotoriske Terapeuter har du mulighed for at købe attraktive forsikringer via vores samarbejdspartner Bauta Forsikring, som er en del af det medlemsejede forsikringsselskab LB Forsikring.

Forsikringer til hele familien i Bauta Forsikring

Du og din familie kan blive forsikret i Bauta Forsikring. Her kan du få nogle af markedets mest attraktive forsikringer med gode dækninger til fornuftige priser. Flere af forsikringerne i Bauta Forsikring er kåret Bedst i test af Forbrugerrådet tænk.

Dertil kommer, at Bauta Forsikring både har høj medlemstilfredshed og høj medlemsloyalitet, og er kendt for at tilbyde god service og passe godt på deres medlemmer. Det gælder både når du har spørgsmål til dine forsikringer og ikke mindst hvis uheldet er ude, og du skal have hjælp til en skade.

Bauta Forsikring tilbyder alle de forsikringer, som du og din familie typisk har brug for. Det gælder fx:

Se mere på www.Bauta.dk eller ring, og få et tilbud på 33 95 76 81.

Tænk og test – Bauta Forsikring er bedst i test 

Hvis du ønsker et billede af, hvordan Bauta Forsikring ligger både i forhold til dækninger og prismæssigt i forhold til andre forsikringsselskaber, kan vi anbefale hjemmesiden Forsikringsguiden, der er udarbejdet af Forsikring og Pension i samarbejde med Forbrugerrådet.

Studieforsikring

Er du medlem af Danske Psykomotoriske Terapeuter og studerende, kan du købe en attraktiv studieforsikring. Studieforsikringen indeholder indboforsikring, rejseforsikring og ulykkesforsikring. Forsikringen dækker dig 24/7 – både når du er på studiet, hjemme eller på ferie.

Hvis du er medlem af Danske Psykomotoriske Terapeuter, kan du købe Studieforsikring EKSTRA. Du får stadig studierabat, bare med flere fordele. Du får blandt andet:

 • 0 kr. i selvrisiko på cykeltyveri
 • Ekstra rabat på ulykkesforsikringens heltidsdækning
 • Behold din studierabat i 1 år, efter du er færdig
Hvad koster en studieforsikring?

Prisen på din studieforsikring afhænger af, hvor du bor, og hvilke dækninger du vælger. På bauta.dk kan du få meget mere at vide om dækninger og lige her kan de beregne din pris: Studieforsikring – bauta.dk

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til Bauta på 33 95 76 81

Skarpe erhvervsforsikringer til selvstændige 

Som medlem af DAP har du mulighed for at købe dine erhvervsforsikringer via vores samarbejdspartner LB Erhverv, som er en del af det medlemsejede forsikringsselskab LB Forsikring.

LB Erhvervs forsikring tilbyder alle de forsikringer, som din virksomhed typisk kan have brug for. Det gælder fx:

 • Lovpligtig ansvarsforsikring til virksomhedens biler
 • Cyberforsikring
 • Erhvervs- og produktansvar
 • Erhvervsrejseforsikring
 • Netbank

I LB Forsikring er du forsikret i et medlemsejet forsikringsfællesskab, hvor pengene arbejder til fordel for medlemmerne. Det betyder blandt andet, at du får den bedste forsikring til den bedste pris. I LB Erhverv får du tidssvarende forsikringer med en god og bred dækning samt mulighed for at lave flere individuelle sammensætninger af dine erhvervsforsikringer.

Erhvervsforsikringer til dig, der er selvstændig og til dig, der har ansatte

LB Erhverv tilbyder en bred vifte af forsikringer tilpasset selvstændige samt små og mellemstore virksomheder. Når du er medlem hos LB Erhverv, kan du være sikker på, at du altid er godt og lovligt dækket ind, så du kan koncentrere dig om at drive din virksomhed.

Er du i tvivl om, hvilke forsikringer der passer til netop din virksomhed, kan du kontakte LB Erhverv på 33 48 51 00, eller erhverv@lb.dk.

Læs mere om dine muligheder på lberhverv.dk

LOGIN