Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Online: Kom til gratis foredrag om bevidsthed, hjernen og bevægelse

Vi bevæger os uden at tænke over det – så hvordan foregår det? I dette gratis foredrag kan du få et indblik i bevægelsens maskinrum, hjernen, hvordan den styrer vores bevægelser, og hvordan vi overhovedet kan studere det komplekse samspil.

Vores hjernes styring af bevægelse skaber en række paradokser! Vidste du for eksempel, at hjernen ikke alene kan kontrollere bevægelser baseret på sansesignaler, men behøver forudsigelser af, hvordan det føles at bevæge sig? Forudsigelser, der er med til at give en følelse af, at vi har kontrol. Det er vores syn, der kan snyde hjernen, så vi tror, at vi bevæger os på én måde, men i virkeligheden bevæger os helt anderledes.

Og så er der desuden eksperimentelle resultater, der stiller spørgsmålstegn ved, om vi overhovedet har en fri vilje til at styre vores bevægelse, men også viser, at visse bevægelser kan kontrolleres helt uden bevidst kontrol.

Forhåbentlig vil foredraget give anledning til spørgsmål og diskussion af de konsekvenser, eksemplerne har for menneskets bevidste opfattelse af sig selv og dets bevægelser.

Dette foredrag er helt gratis og kun for medlemmer af DAP.

Tilmelding

Dato
26. apr. 2024

Underviser
Mark Schram Christensen

Pris
Gratis og kun for medlemmer af DAP

Om underviseren

Lektor v. Københavns universitet

Hvornår

  • 26. april fra 10.00-11.00

Foredraget holdes hos DAP, Staunings Plads 1, 1607 Kbh. V, lokale ES02. Det er dog også muligt at deltage online via linket her på siden. Bemærk dog, at arrangementet er tilrettelagt som et fysisk event, hvorfor man ikke kan regne med at kunne stille spørgsmål ved online deltagelse.

Tilmeldingsfrist 19. april 204

Startet

For yderligere information

Kursuskoordinator i DAP
Rikke Aastrup Jensen, raj@dap.dk

Bliv inspireret

Vi arrangerer kurser særligt målrettet psykomotoriske terapeuter

Se alle kurser

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN