Nyt fra formanden

 

God sommer - og pause til Facebook!

Sommerferien nærmer sig. Gudskelov tænker nogen og er allerede i tankerne taget afsted på ferie. Andre derimod har så travlt, at det er svært overhovedet at overskue at få afsluttet alle opgaver inden de kan lukke ned på jobbet, pakke familien og komme afsted.

 

I Danske Psykomotoriske Terapeuter rundede vi sæsonen af med en tur til Folkemødet på Bornholm. Fire dage i tæt kontakt med rigtig mange mennesker.

Det er fedt at være med til ”Politisk Roskildefestival”, men det er også fire dage, hvor sanseapparatet er på vildt overarbejde. Akut udmattelsessyndrom kan vel bedst betegne min tilstand i dagene efter Folkemødet. Men som psykomotorisk terapeuter ved vi jo alt om, at det ikke gør noget at have fuld knald på i en periode, hvis man bare får restitueret bagefter. Ik´ os´?

Jer der følger med i Facebookgruppen Psykomotoriske Terapeuter, kan dårligt have undgået at stifte bekendtskab med de nærmest endeløse diskussioner om alternative behandlingsformer garneret med spørgsmålet om autorisation med videre, som har kørt på det seneste. Jeg vil ikke gå nærmere ind i emnerne for diskussionerne, for der er vist allerede skrevet mere end rigeligt på Facebook.

Nej jeg vil hellere komme med en betragtning om selve mediet Facebook. Jeg tog det drastiske skridt for nogle måneder siden at slette Facebook-appen fra min telefon. Jeg var blevet opmærksom på, at FB-junkien var begyndt at styre mig mere og mere. ”Går op ad trappen til 4. sal, telefon op tjekke FB.”, ”Knægten afleveret i børnehave han kan ikke se mig mere, tjekke FB”, ”Holder for rødt lys lige tid til at tjekke FB.” Stop dig selv mand!

Efter at have reflekteret i nogle uger over hvilket indhold, jeg blev mødt af på FB kom erkendelsen. Mit stigende stressniveau blev langt fra kun fodret af arbejde og familie. Nej, den følelsesmæssige rutsjetur, som jeg oplevede på min et minuts FB-bladren, samt min ustoppelige trang til hele tiden at skulle tjekke, gjorde, at min i forvejen ringe evne til at holde fokus blev faretruende minimeret. Facebook stjal min opmærksomhed og gjorde mig til viljeløs smartphoneslave. Øv!

Jeg tog konsekvensen og slettede skidtet og tog samtidig en principbeslutning om, at det var slut med at deltage i lange FB-diskussioner, som alt for ofte ender et helt andet sted, end de er begyndt. Nice! Så var der da 3000 ting mindre at tage stilling til hver eneste dag. Må vist lige tilføje, at jeg ikke var mere ”hellig” end at jeg stadig var på FB via min computer dog kun to til tre gange om dagen.

Nå, men så er det jo at vi nærmer os Folkemødet, og her er det jo ”vigtigt” at kunne følge med. FB-appen installeret igen og 100 procent klar. Ingen problemer, tænker jeg, for jeg er jo blevet klogere og min omfattende træning i mindfulness gør, at jeg til enhver tid fange mig selv i tankeløs FB-brug. Troede jeg! Det tog ikke mere en et par dage før jeg var full-blown FB-junkie igen. Jeg skulle liiige tjekke hvor mange psykomotoriske terapeuter, som kigger med og hvor meget vores opslag bliver delt osv osv. Patetisk!

Konsekvensen er nu taget og i samme sekund dette skrives, meddeler min smartphone at Facebook nu er slettet. Ahhh! Så er jeg klar til ferie.

Jeg ønsker dig en god og helsebringende sommer, og jeg håber, at det vil lykkes dig at skabe plads til både nydelse og fordybelse samt en god gang afspænding.

 

God sommer!