Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Nyt fra forpersonen i DAP

Kære alle 

Så gik der endnu en måned i forpersonsstolen, og den har virkelig været både spændende og tæt pakket.

7. september fik FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) ny forperson i Morten Skov Christiansen, og DAP var selvfølgelig til stede ved kongressen, da vi som medlem af FH har én delegeret. For en nyvalgt forperson var det spændende at være til stede ved så stort et arrangement, men endnu mere var det vigtigt, fordi vi selvfølgelig skal være repræsenteret i sammenhænge, hvor fagbevægelsen samles, og hvor der er mulighed for indflydelse og samarbejde.

Ugen efter deltog jeg i en afskedsmarkering for Dansk Sygeplejeråds forperson Grethe Christensen, som går af med udgangen af september. Der er valg til ny forperson i dag (fredag). Det bliver ikke kun spændende for sygeplejerskerne, men også for os. Forpersonen for DSR er nemlig også forperson for Sundhedskartellet, som vi er en del af, og desuden har vi et forhandlingssamarbejde med DSR, så deres forperson repræsenterer i høj grad også os.

Efter markeringen var der forhandlingsudvalgsmøde i Sundhedskartellet, hvor den aktuelle politiske situation – bl.a. OK24 og naturligvis trepartsforhandlingerne med alt, hvad det indebærer, selvfølgelig er det vigtigste på dagsordenen lige nu.

Senere samme uge var jeg til uddannelsesudvalgsmøde med psykomotorikuddannelsen på KP. I den forbindelse havde jeg fornøjelsen af at besøge Ottilia, som er et aktivitets- og samværstilbud for psykisk sårbare i Københavns Kommune. Helt specielt er det, at vi har fire psykomotoriske terapeuter samlet på samme arbejdsplads. Det ser vi desværre for sjældent – men heldigvis er det den retning vi bevæger os.

Den 9. oktober er der uddannelsesudvalgsmøde med psykomotorikuddannelsen på VIA, hvor vi repræsenteres af vores næstformand, Lea Bech. Vi har nævnt det før, men det tåler bestemt gentagelse: Vores samarbejde med de to uddannelser er vigtigt, og vi vægter og prioriterer det højt.

I sidste uge var jeg, sammen med fagkonsulent Line fra DAP’s sekretariat, på besøg på 1. semester på psykomotorikuddannelsen på KP. Vi var der sammen med en repræsentant fra FTFa, og vores fokus ligger på at formidle DAP’s arbejde og de fordele, der er ved at være medlem af DAP – også når man er studerende. Foruden en god og meget billig erhvervsansvarsforsikring kan man få hjælp på fuldstændig lige vilkår med vores færdiguddannede medlemmer – blot koster det kun 63 kr. om måneden. Det var en fornøjelse af hilse på nogle af de fremtidige PMT’er, og jeg ønsker jer held og lykke med studiet – og velkommen i DAP!

I ugen, der næsten er gået nu, har jeg været til møde med Sundhedskartellets organisationer om de igangværende trepartsforhandlinger, som unægtelig er meget spændende og noget, vi følger helt tæt her i DAP.

I dag er jeg, igen sammen med Line fra sekretariatet, draget på studiebesøg – denne gang på VIA i Randers, hvor vi også her skal hilse på de studerende på 1. semester.

Den kommende tid byder på flere vigtige møder i både Sundhedskartellet og andre fagpolitiske sammenhænge, møde i DAP’s egen hovedbestyrelse og møder på sekretariatet – foruden selvfølgelig dialogen med jer, der sender mig spørgsmål eller kommentarer.

Der er skam altid noget at gøre for en forperson, men jeg ser frem til det hele!

Husk, at I altid kan skrive til mig på amh@dap.dk

De bedste hilsener

Anne Marie Horn, september 2023

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN