Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

  • Forside
  • /
  • BA-projekter
  • /
  • Identitet i forandring – et bachelorprojekt om kunsten at præstere under pres

Identitet i forandring – et bachelorprojekt om kunsten at præstere under pres

Præsentation af projektet

Jeg vil undersøge behovene for ændringer i praksistilgangen til unge elitehåndboldspillere i overgangsfasen fra ungdomselitehåndbold til seniorelitehåndbold.

Jeg undersøgte det via ansigt-til-ansigt interviews med fire kvinder mellem 17-21 år. Interviewene blev herefter analyseret og fortolket for at forstå, hvordan de oplevede og håndterede udfordringer forbundet med overgangsfasen.

Jeg kunne konkludere at forandringer i overgangsfasen udfordrede deres selvbillede og tro på egne evner på måder, der påvirkede deres evner til at præstere under pres negativt. Det kalder på at strategier til at håndtere udfordringerne integreres som en naturlig del af deres øvrige træning, og at disse strategier kan tilegnes gennem kropsbevidsthedstræning.

Emilie Grzona

Mål for mit virke er at være en nærværende og opmærksom samarbejdspartner, som bidrager aktivt til udvikling af gode liv og gode relationer, personligt og arbejdsmæssigt.

Emilie Grzona, psykomotorisk terapeut

Projektet i praksis

Vi kan som psykomotoriske terapeuter arbejde med at understøtte implementeringen og udviklingen af eliteudøverens tro på egne evner. Det kan vi gøre ved at etablere kropsbevidsthedstræning som en fast del af eliteudøverens træningsprogram. Denne træning kan være med til at fremme udviklingen af mentale og kropslige teknikker, og når den tænkes ind i en helhed, arbejdes der derved også på det organisatoriske plan. Herved bliver et tværprofessionelt samarbejde relevant mellem psykomotoriske terapeuter og relevante sponsorer for implementeringen af de nye tiltag.

Kropsbevidsthed er afgørende for sportslig succes, idet den kan relateres til komponenterne for mental styrke. Vi kender endnu ikke effekten af kropsbevidsthedstræning, hvorfor mig bachelorprojekt lægger op til, at eksperimentere med inddragelse af kropsbevidsthedstræning i både eliteudøverens fysiske - og tekniske træning. For at eksperimentet lykkes tilfredsstillende, kræver det, at aktører på alle niveauer i en given organisation løbende lærer af deres erfaringer og resultaterne af de forskellige indsatser, der prøves af.

Hele projektet kan læses her

 

Hey! Kontakt mig

Ønsker arbejde i
Region Midtjylland

Telefonnummer
+45 53658004

E-mailadresse
pmt@emiliegrzona.dk

Emilie Grzona

Emilie Grzona
Psykomotorisk terapeut


ANDRE BACHELORPROJEKTER

Hvad er psykomotorik?

Få indsigt i hvad en psykomotorisk terapeut arbejder med til dagligt.

Læs hele artiklen her

Er du behandler?

Opret dig som behandler her på hjemmesiden og vær synlig.

Opret en profil nu

LOGIN