Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Vores fantastiske stemme!

Stemmen er sjæl, følelse og muskel power i et stort vidunderligt og fascinerende hurlumhej – og for os der underviser, er den et vigtigt arbejdsredskab! I denne webinarserie skal vi blive klogere på alt det, stemmen er og kan.

Vi kalder øjnene for sjælens spejl, fordi vi med øjne kan signalere og kommunikere uden ord. Det samme kan siges om stemmen. En stemme kan lyde glad, selvsikker og overbevisende eller trist, nervøs og bange. En stemme kan “slå” eller “kæle”, og en stemme kan få os til at falde til ro. En stemme kan sige ja, men lyde som et nej! En stemme husker, og en stemme kan være hæmmet af muskelspændinger.

Hele paletten er til stede, når vi kommunikerer. Og når vi ved, hvordan vores stemme fungerer fysisk og påvirkes psykisk, bliver vi bevidst om, hvordan vi påvirker andre med vores stemme og omvendt.

Har du tænkt på hvordan stemmen egentlig fungerer? Hvilket fantastisk instrument du har og ofte tager for givet? Måske oplever du, at din stemme bliver træt, måske ligefrem hæs efter en lang dag med undervisning? At din stemme svigter og hæmmes, fordi du er nervøs, eller folk beder dig om at tale enten højere, tydeligere eller langsommere?

Hvornår har du sidst lydt som en brølende ko, en vranten kat eller en sirene? Og hvad skulle det gavne? Når du udfordrer stemmen med uvante lyde, svarer det til at sende dine stemmemuskler i fitnesscenter. Gennem styrketræning og motion opnås en øget stemmestyrke, klang og gennemslagskraft. Det gælder for stemmen som for kroppens andre muskler: “Use it or Loose it”

På dette webinar skal vi sammen blive klogere på din stemme, når vi henover to aftener dykker ned i alt, hvad stemmen indebærer.

Hvad kan du forvente?
  • Øvelser der giver stemmemusklerne styrke, fleksibilitet og klang
  • Fokus på samarbejdet mellem krop, åndedræt og stemme
  • Gennemgang af stemmens anatomi og fysiologi
  • Øvelser, der belyser strube, ganesejl og tungens indvirkning på stemmen
  • Følelsesmæssige påvirkninger på stemmen, og hvad vi kan gøre for at undgå, at stemmen snører sig sammen, når det gælder.

Når vi kender vores stemme, stemmens anatomi og ved, hvordan den påvirkes af vores psyke og mindset, får vi mulighed for at genvinde tilliden til egen stemme og derved kommunikere mere åbent og frit.

Charlotte har både skrevet en artikel om stemmen og lavet en video, der beskriver webinarserien. Tag et kig på det!

Tilmelding

Dato
01. feb. 2023

Underviser
Charlotte Nurse Lahrmann

Pris
400 kr. for medlemmer
200 kr. for studerende
540 kr. for ikke-medlemmer

Om underviseren

Psykomotorisk terapeut (2001) og pilatesinstruktør (2007).

Uddannet stemmecoach fra Voice Studio v. Klaus Møller (2018).

Charlotte har i 20 år været ansat som psykomotorisk terapeut på Kofoeds Skole (en skole for ledige voksne under parolen ”Hjælp til Selvhjælp”). Charlotte har desuden privat praktisk i København

Hvornår

Første del er den 1. februar 2023, og anden del er den 8. februar 2023.

Begge dage er det fra kl. 17-19.

Sted

Arrangementet afholdes online.

Tilmeldingen foregår gennem DAP.

Tilmeldingsfrist 1. februar 2023

Startet

Kursusgebyret refunderes ikke, hvis du melder fra. Læs handelsbetingelserne her.

For yderligere information

Kursuskoordinator i DAP
Rikke Aastrup Jensen, raj@dap.dk

Bliv inspireret

Vi arrangerer kurser særligt målrettet psykomotoriske terapeuter

Se alle kurser

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN