Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

  • Forside
  • /
  • Kurser
  • /
  • Introduktion til fænomenologisk teori og praksis

Introduktion til fænomenologisk teori og praksis

På dette webinarkursus vil du få en introduktion til fænomenologi som historisk fænomen, filosofisk system og anvendt forskningsmetode.

Kurset er målrettet psykomotoriske terapeuter, der kræves ingen forudsætninger, og der vil være plads til både spørgsmål og dialog.

Lige her kan du læse en række inspirationsartikler om fænomenologi og psykomotorik, skrevet af kursusholder Jacob Aremark.

Om kurset

Del 1: 

På kursets første del vil du blive introduceret til den historiske kontekst for fænomenologien, som bl.a. inkluderer strømninger i 1800-tallets tyske idealisme, vores egen danske Søren Kierkegaard og det 20. århundredes eksistentialisme.

Du vil samtidig blive præsenteret for den noget radikale verdensforståelse og nytænkende filosofi, som ligger bag fænomenologiens umiddelbart “oplevelsesorienterede” tilgang.

Del 2: 

Kursets anden del handler om fænomenologi som moderne, nutidig forskningsstrategi. Du vil blive præsenteret for forskellige fænomenologiske metoder, herunder neurofænomenologi og mikrofænomenologi. Du vil få en konkret forståelse af, hvordan fænomenologisk forskning kan spille ind i den psykomotoriske terapi, og hvad du selv som behandler kan gøre, hvis du ønsker at gå mere fænomenologisk til værks.

Om underviseren

Jacob Aremark er cand.mag. i filosofi og kropsterapeut. Han er både teoretiker og praktiker og har de sidste 15 år arbejdet professionelt med sammenhængen imellem krop og sind, både med klienter i 1:1-forløb og med kunder som fx APPLE, ARLA, Musikkonservatoriet, Den danske scenekunstskole og mange andre.

Jacob er desuden forfatter til bogen Kroppens indre landskaber – en praktisk indføring i kropsbevidsthed (2018), og han har de seneste år beskæftiget sig indgående med den nyeste fænomenologiske kropsbevidsthedsforskning.

Hvornår? 

12. januar og 19. januar 2022 kl. 17.00-19.00

Tilmelding

Dato
19. jan. 2022

Underviser
Jacob Aremark

Pris
400 kr. for medlemmer
200 kr. for studerende
520 kr. for ikke-medlemmer

Om underviseren

Jacob Aremark er cand.mag. i filosofi og kropsterapeut. Han er både teoretiker og praktiker og har de sidste 15 år arbejdet professionelt med sammenhængen imellem krop og sind, både med klienter i 1:1-forløb og med kunder som fx APPLE, ARLA, Musikkonservatoriet, Den danske scenekunstskole og mange andre.

Jacob er desuden forfatter til bogen "Kroppens indre landskaber - en praktisk indføring i kropsbevidsthed" (2018), og han har de seneste år beskæftiget sig indgående med den nyeste fænomenologiske kropsbevidsthedsforskning.

Sted

Webinaret forgår via Teams, og du får tilsendt link via mail inden kursusstart.

Hvis du logger på via en computer, kan du tilslutte dig webinaret uden at oprette bruger. Hvis du logger på via tablet eller telefon, skal du først downloade Microsoft Teams-appen og derefter oprette en bruger.

Pris

Pris for medlemmer: 400 kroner

Pris for studerende: 200 kroner

Pris for ikke-medlemmer: 520 kroner

Tilmeldingsfrist 12. januar 2022

Startet

 

Kursusgebyret refunderes ikke, hvis du melder fra. Læs handelsbetingelserne her.

For yderligere information

Kursuskoordinator i DAP Rikke Aastrup Jensen, raj@dap.dk

Bliv inspireret

Vi arrangerer kurser særligt målrettet psykomotoriske terapeuter

Se alle kurser

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN