Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Nyt fra formanden

Vi har brug for inspiration og fællesskab

23. august 2019


Ditte-Marie Post, formand for Danske Psykomotoriske Terapeuter. Foto: Sofia Busk

Jeg bliver på ugentligt, ja, ofte på daglig, basis inspireret af fagfæller, der åbner klinikker, undervisningslokaler, søger jobs og som skriver på Facebook og andre steder om deres arbejde, undervisningsprogrammer og behandlingsforløb med mange forskellige målgrupper, med mange forskellige problematikker.

Psykomotoriske terapeuter er generelt nogle dedikerede, entusiastiske og positive mennesker, der er fleksible og engagerede i deres arbejde for at omsætte deres faglighed til en anvendelighed i mange forskellige sammenhænge.

Det gælder også for psykomotoriske terapeuter udenfor landets grænser. I en doktorafhandling om psykomotorikkens udvikling i Frankrig, som jeg fik fat i for nogle år siden, karakteriserer forfatteren de psykomotoriske terapeuter som nogle meget fleksible og dedikerede fagfolk, der opfatter deres profession som en del af deres personlige identitet, hvilket har gjort at professionen har kunnet overleve og tilpasse sig et samfund i udvikling.

Mon ikke det samme også gælder her i landet? Vi er her i hvert fald stadig efter næsten 70 år – selvom vi selvfølgelig godt kunne tænke os at blive flere, og selvom at vi godt kunne tænke os at jobsøgningen kunne blive mere enkel for os alle.

Så vi har brug for inspirationen, fællesskab og for at dele det, vi kan, for der produceres gode historier og gode erfaringer hele tiden.

Jeg har selv nydt godt af dette fællesskab mange gange. Både ved at tale med fagfæller til kurser og møder, men også når jeg har stillet faglige spørgsmål på det psykomotoriske netværk eller på Facebook. Vupti! Efter 3-4 timer har jeg haft op til flere gode bud fra andre psykomotoriske terapeuter, der gerne ville dele, hjælpe og foreslå, hvad jeg kunne gøre.

Det er inspirationen, der bringer os videre, det er lysten og motivationen, der bærer på en grå dag, hvor tingene ikke rigtigt vil lykkes, og hvor der måske er kommet et afslag i mailboksen.

Der er psykomotoriske terapeuter, der oplever at få tilbudt ikke bare et, men to jobs på en gang (det er rigtigt nok, vi taler med dem på sekretariatet), og der er andre, for hvem jobsøgning kan føles som en ørkenvandring – i hvert fald i perioder.

Sådan er det, fordi arbejdsmarkedet er en kompleks størrelse, og fordi kvalifikationer og matchende jobopslag ikke altid er til stede på samme tid.

Vi vil gerne rumme hele spektret her i din fagforening. Vi vil gerne give råd og vejledning når det er svært og kompliceret, men også inspiration og netværk til kurser, møder og fora (Hvis du klikker her, kan du se mere om Faglige fora i efteråret).

Og i øvrigt kan jeg kun opfordre alle til at dele jobopslag, idéer, inspiration og viden. Det nyder vi alle godt af.

God sensommer!

Vi tales ved

Ditte-Marie Post, august 2019
Ditte-Marie

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN