Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

  • Forside
  • /
  • Kurser
  • /
  • Samspillet ml. krop, tænkning og det ubevidste i centrum

Modul 4: Samspillet ml. krop, tænkning og det ubevidste i centrum

Ved procesarbejde arbejdes der med klienten i udviklende psykomotoriske forløb med afsæt i fænomenologiske-, narrative-, kropsterapeutiske-, neuropsykologiske- og metakognitive-/ACT-tilgange.

Klienter med mange forskellige slags problematikker kan gå i proces og lære at forstå sig selv, kroppen og samspillet mellem kroppen, sig selv og andre på en dybere måde. Samtidigt kan de lære at gøre sig fri af uhensigtsmæssige og fastlåste mønstre.

Efteruddannelsen til psykomotorisk procesterapeut består af i alt fire moduler, og dette er modul 4.

Alle moduler vil indeholde samtale, manuelle teknikker og øvelser. Der vil være et gennemgående fokus på ressourcer og mestring, så klienten lærer at mestre at gå ind og ud af processen med brug af f.eks. kropsanker og andre beroligende teknikker, så klienten ikke overvældes i processen.

Denne gang arbejder vi med det komplekse samspil mellem krop, tanker og det ubevidste med vægt på neuropsykologiske og kropsterapeutiske tilgange. Det er en fordel at have gennemført de andre tre kurser først, men kurset kan tages uden. Dog anbefaler vi, at man på forhånd sætter sig ind i f.eks. det narrative og metakognitive gennem litteratur eller video.

Vi arbejder med begreber som kompasser (Susan Hart), kropsbevidsthed, kropsoplevelse og kropsopfattelse. Der er særligt fokus på den manuelle behandlingssamtale og øvelser.

På dette kursus lærer I at hjælpe klienter med at møde de negligerede/fastlåste steder i kroppen gennem brug af holding (længerevarende samlende greb), vedvarende stræk, længerevarende stillinger og med brug af åndedrætsteknikker.

Efter dette kursus kan du tilbyde klienter selvudviklende og forløsende procesarbejde med krop-/psykefænomener
(fastlåste spændinger, blokerede kropsområder, åndedrætsproblematikker osv.).

Tilmelding

Dato
20. aug. 2022

Underviser
Siff Skovenborg

Pris
2.800 kr. for medlemmer
3.550 kr. for ikke medlemmer

Om underviseren

Siff L. E. Skovenborg (1965) er uddannet på Skolen for Kropsterapi og Afspænding (1995) og er cand.comm. (2003) og har i ca. 25 år arbejdet med individuel psykomotorisk terapi og undervisning.

I dag har hun virksomheden Kropsliv.dk, hvor hun udbyder individuel psykomotorisk terapi på Sydhavsøerne med speciale i kroniske smerter, angst og senfølger, derudover er der en tilhørende forlagsvirksomhed og der udbydes fagprofessionelle kurser i København og Jylland.

Siff har tidligere været lektor på psykomotorikuddannelsen i Hillerød (2009-2017) og har der været med til at udvikle fagets indhold og tilgange med særlig fokus på nyere evidensbaseret viden sat i spil med de traditionelle øvelser, behandling og faglige grundbegreber.

Hvornår

20. og 21. august 2022
Lørdag: 10-17, søndag: 9.30-16.30

Sted

AOF, Sønderbrogade 34, 7100 Vejle

Tilmeldingsfrist 12. august 2022

Startet

Kursusgebyret refunderes ikke, hvis du melder fra. Læs handelsbetingelserne her.

For yderligere information

Kursuskoordinator i DAP
Rikke Aastrup Jensen, raj@dap.dk

Bliv inspireret

Vi arrangerer kurser særligt målrettet psykomotoriske terapeuter

Se alle kurser

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN