Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

  • Forside
  • /
  • Kurser
  • /
  • Psykomotorisk procesarbejde med det ubevidste i centrum

Modul 2: Psykomotorisk procesarbejde med det ubevidste i centrum

Ved procesarbejde arbejdes der med klienten i udviklende psykomotoriske forløb med afsæt i fænomenologiske-, narrative-, kropsterapeutiske-, neuropsykologiske- og metakognitive-/ACT-tilgange.

Klienter med mange forskellige slags problematikker kan gå i proces og lære at forstå sig selv, kroppen og samspillet mellem kroppen, sig selv og andre på en dybere måde. Samtidigt kan de lære at gøre sig fri af uhensigtsmæssige og fastlåste mønstre.

Efteruddannelsen til psykomotorisk procesterapeut består af i alt fire moduler, og dette er modul 2.

Alle moduler vil indeholde samtale, manuelle teknikker og øvelser. Der vil være et gennemgående fokus på ressourcer og mestring, så klienten lærer at mestre at gå ind og ud af processen med brug af f.eks. kropsanker og andre beroligende teknikker, så klienten ikke overvældes i processen.

På dette modul, der har det ubevidste i centrum, tager vi afsæt i narrativer. Vi arbejder med de uhensigtsmæssige og fastlåste mønstre/overbevisninger, som styrer klienten fra ubevidste dele af nervesystemet. Vi arbejder med begreber og metoder som indre barn, storytelling med karakterer og indre drømmerejser. Der er fokus på samtaledelen og guidede øvelser. Det ubevidstes sprog er billed- og symbolsprog, og gennem afspænding og visualiseringsøvelser kan man forstå og påvirke klientens måde at navigere i forhold til sig selv, andre og verden og skabe meningsfulde sammenhænge.

Efter dette modul kan du tilbyde klienter selvudviklende og forløsende procesarbejde med de psykiske fænomener (dårligt selvværd, angst, utryghed med andre, forstyrrelser i forhold til kropsbilledet mm), som kan holde klientens krop og psyke fastlåst i uhensigtsmæssige mønstre

Tilmelding

Dato
30. apr. 2022

Underviser
Siff Skovenborg

Pris
2.800 kr. for medlemmer
3.550 kr. for ikke medlemmer

Om underviseren

Siff L. E. Skovenborg (1965) er uddannet på Skolen for Kropsterapi og Afspænding (1995) og er cand.comm. (2003) og har i ca. 25 år arbejdet med individuel psykomotorisk terapi og undervisning.

I dag har hun virksomheden Kropsliv.dk, hvor hun udbyder individuel psykomotorisk terapi på Sydhavsøerne med speciale i kroniske smerter, angst og senfølger, derudover er der en tilhørende forlagsvirksomhed og der udbydes fagprofessionelle kurser i København og Jylland.

Siff har tidligere været lektor på psykomotorikuddannelsen i Hillerød (2009-2017) og har der været med til at udvikle fagets indhold og tilgange med særlig fokus på nyere evidensbaseret viden sat i spil med de traditionelle øvelser, behandling og faglige grundbegreber.

Hvornår

30. April og 1. maj 2022
Lørdag: 10-17, søndag: 9.30-16.30

Sted

Vejle, AOF, Sønderbrogade 34

Tilmeldingsfrist 22. april 2022

Startet

Kursusgebyret refunderes ikke, hvis du melder fra. Læs handelsbetingelserne her.

For yderligere information

Kursuskoordinator i DAP
Rikke Aastrup Jensen, raj@dap.dk

Bliv inspireret

Vi arrangerer kurser særligt målrettet psykomotoriske terapeuter

Se alle kurser

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN