Mindfulness-instruktør
I samarbejde med Pernille Mørup udbyder Danske Psykomotoriske Terapeuter en fordybende efteruddannelse i mindfulness. Efteruddannelsen er målrettet psykomotoriske terapeuter.
Mindfulness og psykomotorik går smukt hånd i hånd. Mindfulness efterspørges som aldrig før, både inden for det private erhvervsliv, det etablerede sundhedssystem og i uddannelsessystemerne. Det er helt oplagt at kombinere det med vores fag – specielt da flere af metoderne inden for mindfulness ligger ganske tæt op af psykomotorisk tankegang.
Uddannelsen vil give dig en solid erfaring og viden inden for de klassiske mindfulness-begreber, metoder og teknikker. Du vil blive trænet i de pædagogiske redskaber, der skal til for at kunne udføre målrettede mindfulness-kurser.
Der er forsket rigtig meget i mindfulness, hvilket betyder at det er en evidens baseret praksis. Det er væsentligt, men vigtigere er det at mindfulness i høj grad er en erfaringsbaseret praksis. Under hele uddannelsen forventes det derfor, at du fordyber dig i din egen meditationspraksis og får en indgående personlig erfaring med de øvrige mindfulness-metoder.
Beregn cirka fire timers gruppearbejde mellem modulerne.
På kurset får du blandt andet:
- Viden om mindfulness og dertil relaterede emner.
- Træning i meditation og træning i at undervise i meditation
- Individuel feedback og gruppesparring på fremlæggelser, bl.a. igennem Inquiry metoden – en pædagogisk metode, der benyttes inden for Mindfulness.
- Individuel feedback på afsluttende prøve, både den skriftlige og den mundtlige.
- Inspiration til etablering af mindfulness undervisningsforløb.
- Internat-weekend med fordybelse i mindfulness og perioder med silence
Der udstedes efteruddannelsesbevis for gennemført uddannelsesforløb, når man har været til stede på uddannelsen mindst 75 procent af tiden samt har bestået den skriftlige opgave og den mundtlige evaluering.
Målgruppe
Kurset henvender sig til psykomotoriske terapeuter og andre typer af kropsterapeuter, med solid teoretisk og praktisk erfaring. Kontakt Pernille Mørup på pernille@tonus.dk for afklaring af fagligt niveau.
Tilmelding
Dato
09. okt. 2019
Underviser
Pernille Mørup
Pris
Medlem: 21.800 kroner
Ikke-medlem: 27.250
Om underviseren
Pernille Mørup er psykomotorisk terapeut og indehaver af Tonus, som er specialiseret i arbejdsmiljø i erhvervslivet. Hun er desuden uddannet Life & Business Coach fra Manning Inspire, stressvejleder fra Center for Stress og Mindfulness Pro og instruktør fra Mandrups.
Kursusdage
9. – 10. oktober 2019 | kl. 9-15.30 |
4.-5. november 2019 | kl. 9-15.30 |
10.-11. december 2019 | kl. 9-15.30 |
10.-12. januar 2020 | Internat |
5.-6. februar 2020 | kl. 9-15.30 |
9.-10. marts 2020 | kl. 9-15.30 |
15.-16. april 2020 | kl. 9-15.30 |
Sted
DAP, Staunings Plads 1, indgang gennem FOAs reception
Tilmeldingsfrist 16. august 2019
Pris for medlemmer | 21.800 kroner |
Pris for ikke-medlemmer | 27.250 kroner |
Medlemmer kan betale i to rater. Konktakt projekt- og kursuskoordinator Stine Kofod Larsen.
Indhold modul 1
Introduktion til teori og teknikker bag Mindfulness. Opstart af egen praksis. Etablering af grupper, og en grundig gennemgang af gruppearbejdets struktur og indhold.
Indhold modul 2
Opfølgning (inquiry) på egen praksis. Mindfulness principperne og gruppearbejdet. Fordybelse i teori og principper bag Mindfulness. Gennemgang af Mindfulness-forståelsen af opmærksomhed, bevidsthed og virkelighed.
Indhold modul 3
Opfølgning (inquiry) på egen praksis, Mindfulness principper og gruppearbejdet. Introduktion til undervisning i Mindfulness, herunder pædagogik, struktur og rammer. Introduktion til Mindfulness og følelser.
Indhold modul 4
Retreat med noble silence. Gennem diverse øvelser skabes rammer for en forståelse af egne og andres reaktioner. Mindfulness og kroppen, forhåbentlig med en gæstelærer.
Indhold modul 5
Opfølgning (inquiry) på egen praksis og gruppearbejdet. Fordybelse i Mindfulness og identitet. Vestlig contra østlig forståelse af selvet. Den ’ego-fri’ underviser. Træning af meditationsguidning og fremlæggelse af principper.
Indhold modul 6
Opfølgning (inquiry) på egen praksis og gruppearbejdet. Introduktion til hvordan Mindfulness kan bruges på arbejdspladser mm. Mindfulness og stress. Vestlig og østlig psykologi – ligheder og forskelle. Takling af forskellige typer af modstand og besvær der kan opstå under tilegnelsen af Mindfulness. Den skriftlige opgave udleveres. Aflevering efter 3 uger.
Indhold modul 7
Trådene samles. Mundtlig evaluering.
Der udstedes efteruddannelsesbevis for gennemført forløb, når du har været til stede på uddannelsen min. 75%, samt har bestået en skriftligt opgave og en mundtlig evaluering.
For yderlig information
Kursuskoordinator i DAP Stine Kofod Larsen, kursus- og projektkoordinator sk@dap.dk, 33283047.