Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

jobsøgning

Kom foran i jobkøen: Sæt ord på dit fag

15. december 2018
Artiklen blev bragt i fagbladet Psykomotorik #4 2018
Af Camilla Bech Hornung, FTFa

Når arbejdsgiverne skal igennem mange cv’er, er der sjældent tid til at analysere din jobtitel. Derfor skal du beskrive dine kompetencer og forklare, hvilken forskel du kan gøre for virksomheden.

Mads Tjalve, jobrådgiver i FTFa.

Arbejdsgivere bruger i gennemsnit to minutter og tre sekunder på at screene dit cv første gang. Det viser ballisagers rekrutteringsanalyse fra 2017. Derfor er det vigtigt, at du forklarer dine kompetencer gennem eksempler og ved at vise, hvilken forskel dit arbejde gør for de mennesker, du møder.

Mads Tjalve, der er jobrådgiver i FTFa, har hjulpet Ea Fleron med at afklare hendes kompetencer og skrive et målrettet cv – læs mere på side 17 her i bladet. Her giver han dig tre tips, så du også kan blive afklaret og komme tættere på dit næste job.

”Uddannelsen til psykomotorisk terapeut er bred, så mange nyuddannede har svært ved at fortælle, hvad de kan. Og mange arbejdsgivere har endnu sværere ved at finde ud af det. Vil du gøre dig selv attraktiv over for en arbejdsgiver, skal du kunne omsætte dine kompetencer, som for eksempel samtaleterapi eller behandling, til mere end ord. Du skal kunne fortælle, hvordan du bruger dine kompetencer i praksis – altså hvad du helt konkret gør, og hvilken værdi dit arbejde og dine kompetencer giver virksomheden,” siger Mads Tjalve.

Han anbefaler, at du følger disse tre trin:

  1. Sæt et mål: Find ud af, hvad du gerne vil arbejde med. Hvad interesserede dig på studiet, og hvad motiverer dig? Er du mest optaget af det fysiske eller psykiske? Eller måske en kombination ift. at arbejde med utilpassede unge? Eller noget helt fjerde?
  2. Kend dine kompetencer: Hvilke kompetencer er nødvendige for at nå dit mål? Nogle har du allerede, andre skal du ud at lære. Sæt delmål. Det kan for eksempel være at sige ja til vikariater. ”Det giver dig noget på cv’et, og med den erfaring får du flere eksempler, du kan bruge, til at omtale dit fag,” fortæller Mads Tjalve.
  3. Skriv ansøgning og cv: Begge dele skal være målrettede og motiverende. Beskriv dine kompetencer i cv’et, og forklar i din ansøgning, hvad du helt konkret kan bidrage med, hvis du starter i jobbet i morgen.

”Det er forskelligt fra medlem til medlem, hvad man har brug for af metoder og sparring. En af metoderne til at blive skarpere på kompetencerne som nyuddannet er at skrive et brutto-cv. Skriv alt ned, du har lavet – lige fra dit ungdomsjob i sportsbutikken til dit bachelorprojekt,” forklarer Mads Tjalve.

Det var en af metoderne, han brugte sammen med Ea Fleron.

”Lige pludselig kunne vi sætte andre ord på Eas kompetencer, og vi havde konkrete eksempler, vi kunne sortere i og skrive i det målrettede cv,” uddyber han.

I artiklen ‘Vores fag er lidt som en budding‘, kan du læse mere om Ea.

Søg sparring – det er ikke et quick-fix

Det er en proces at blive afklaret og få sat ord på dine kompetencer.

”Vil du være afklaret og attraktiv over for en arbejdsgiver, kræver det, at du lægger energien i det. Det er en proces – det er ikke et quick-fix. Men jeg vil virkelig anbefale, at det er noget, du prioriterer,” siger Mads Tjalve og slutter af:

”Som jobrådgiver kan jeg og mine kolleger udfordre dig fagligt til at få den her egenrefleksion og ændre din måde at tænke din faglighed på. Det er ikke en sparring, du nødvendigvis kan få af dine venner.”

Få flere tips til at skrive et målrettet cv på FTFa’s hjemmeside.
Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN