Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Fredagshilsen fra formanden: kravskatalog for OK21

22. januar 2021

Endnu en fredag og endnu en uge, der har været præget af Corona, er gået. Samtidig med, at mange af samfundets almindelige aktiviteter er lukket ned, foregår der en overenskomstforhandling – denne gang primært online, og det er ekstraordinært.

Jeg blev glad, da jeg så statsministerens hilsen til de sundhedsfaglige denne weekend, hvor hun også nævner os, de psykomotoriske terapeuter, blandt mange andre. Og det er vigtigt at være med, fordi det alligevel i vores egen lille andegård er omkring 300 medlemmer, der arbejder under de offentlige overenskomster. Man skal ikke følge meget med i medierne for at forstå det pres, de offentligt ansatte i de sundhedsfaglige fag er under i disse tider, og man får også en fornemmelse af kompleksiteten, der er i at forhandle i en situation, hvor sundhedsvæsenets funktioner og ansatte er under pres, men hvor også det økonomiske råderum måske ikke er så stort. Men alle, på alle sider, er tydeligt bevidste om, at det, der foregår lige nu, kun kan lade sig gøre, fordi vi har et velfungerende sundhedssystem med veluddannet personale og offentlige midler at lægge i ansættelser, værnemidler, testkits, respiratorer og så videre. Alle sider har krav og ønsker, og det spejler sig ned i de forhandlinger, som er undervejs. Tonen er god og konstruktiv, men der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed.

Jeg har brugt min tid i efteråret og nu her i vintertiden på mange møder i Sundhedskartellet, hvor vi har fremlagt, diskuteret og afstemt vores krav mellem organisationerne, og det har været nogle lange møder, både på politisk (mig) plan og på teknisk/administrativt (sekretariatslederen) plan. Møder af denne karakter er udfordrende online, da megen mimik, samspil, pausesnakke og den slags ikke kan foregå, man skal være meget mere opmærksom og kommunikere anderledes klart og utvetydigt.

Sundhedskartellet har sammenfattet vores fælles krav i et såkaldt kravskatalog, som beskriver det, vi er fælles om at præsentere for de offentlige arbejdsgivere. Du kan læse det på vores nye OK21-side, hvor du kan følge med i, hvad der sker.

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN