Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

kurser

”For mig har det været en stor genvej til viden”

For første gang udbyder Danske Psykomotoriske Terapeuter et udvidet kursus i stress- og traumebehandling. Lotte Hartmeyer er en af deltagerne på kurset, der begynder i februar.

16. december 2019
Artiklen blev oprindeligt bragt i Psykomotorik #4 2019

Lørdag den 1. februar 2020 er første dag på kurset ’Psykomotorisk stress- og traumebehandling 2’. Blandt deltagerne vil være Lotte Hartmeyer. Hun er selvstændig psykomotorisk terapeut, og så deltog hun i foråret på grundkurset ’Psykomotorisk stress- og traumebehandling 1’.

”Jeg ville gerne vide noget mere om stress. Dertil kommer, at man kan være meget alene i vores fag, særligt når man arbejder med behandling. Man må selv kigge rundt, om der er nogle, der deler ud af deres viden,” fortæller Lotte om grunden til, at hun i første omgang meldte sig til grundkurset i marts i år.

Hun blev heldigvis ikke skuffet.

”For mig har det været en stor genvej til viden. Jacob Kongshaug har arbejdet med det her felt i mere end 20 år og har samlet så meget viden, som vi som kursister bare får serveret,” siger hun – og understreger, at det selvfølgelig også er hårdt arbejde:

”Man skal hjem og øve og implementere det i sin praksis. Det tager tid, fra man har været på kurset, til man har det i fingrene. Men det er stadig en kæmpe smutvej i forhold til at skulle ud og opdage det hele selv.  Man får manuelle teknikker og teori, der er velafprøvet i forhold til at hjælpe traumatiserede mennesker tilbage til et nyt og roligere sted i livet,” siger hun.

Psykomotorisk stress- og traumebehandling 1

I februar 2021 er der kursusstart på grundkurset:

Det begyndte med traumatiserede flygtninge

De teknikker, som Jacob Kongshaug underviser i på kurset, henvender sig til særligt sensitive nervesystemer.

Det er teknikker han har udviklet, fordi han selv ledte efter en efteruddannelse, da han skulle arbejde med traumatiserede flygtninge. Han fandt ingen, der ramte plet. Til gengæld udviklede han i løbet af de næste mange år sin egen komplette metode på baggrund af blandt andet flere års efteruddannelse hos psykomotorisk terapeut Merete Holm Brantbjerg.

”Det kræver specialviden at arbejde med særligt sensitive nervesystemer, blandt andet fordi man skal være subtil i sin behandling. Når man har deltaget på ’Psykomotorisk stress- og traumebehandling 1’, har man en grundprotokol. Man lærer at møde et traumatiseret nervesystem og får redskaber til at støtte det rum, der opstår,” siger han.

En dybere forståelse for faget

Til februar udbyder Danske Psykomotoriske Terapeuter ’Psykomotorisk stress- og traumebehandling 1’ for femte gang. Det er første gang, der er mulighed for at tage overbygningen, ’Psykomotorisk stress- og traumebehandling 2’.

Her vil der være fokus på fire forskellige målgrupper, som alle skal tilgås forskelligt: fald- og slagskader, kronisk stress/udbrændthed, kroniske smerter samt personrelateret vold og seksuelle overgreb.

Lotte Hartmeyer ser frem til at få endnu mere specialiseret viden:

”Jeg oplever, jeg har fået et nyt redskab, der kan virkelig meget, og som jeg kun lige er gået i gang med at lære. Det har helt klart givet mig en dybere forståelse for vores fag,” siger hun.

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN