Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Nyt fra formanden”The importance of dancing like an idiot”

De sidste par dage har jeg nydt at gå og tænke på en lille film på YouTube, som jeg blev gjort opmærksom på.

Jeg har tænkt en del over, hvordan alle de steder, hvor man normalt kan lade af, more sig, grine og udtrykke sig, desværre for en stor del er blevet lukket ned i denne Corona-tid: koncerter, dansesteder, fester og alt muligt andet. Danmark er ved at lukke op, og vi står alle sammen og tripper for, at alle disse rare ting skal komme i gang igen, så vi kan ses og være sammen. Vi skal dog selvfølgelig bide tænderne sammen og holde ud lidt endnu, og når det bliver muligt at være flere mennesker sammen igen, skal vi fortsat tænke over, hvad vi gør, hvordan vi gør det – og i øvrigt følge myndighedernes anvisninger, selvom det er både nyt og mærkeligt, at man kan få en bøde for at sidde sammen og hygge sig i en park.

Det er en øvelse i tålmodighed og omtanke, men også en lejlighed til at tænke i kreative alternativer. For det er vigtigt at ”danse som en idiot”, slå håret ud, være spontan og udtrykke sig i bevægelse og mærke sig selv, og hvad der rør sig, i stor eller lille skala. Det ved vi som psykomotoriske terapeuter alt om. Og det kan være en måde at leve igennem alle disse ting, som vi bliver nødt til at gøre eller ikke gøre, og en måde at håndtere al den uvished og bekymring, som vores nuværende fælles livsmuligheder kan afføde.

Enhver finder sin egen måde. Om det er noget, man selv gør, eller om man finder noget online: Fælles dans på Zoom, fællessang, musikalsk sammenspil i en park, skovskrig på distancen (den er god nok, det har jeg set på Facebook), gåture, havbad, you name it. ”At danse som en idiot” betyder ikke, at man gør noget dumt, det betyder at man (også) finder udtryk for det, der er indeni – nedenunder det rationelle og kloge, som vi er nødt til at bruge, også her på DAP, i så meget af det, vi skal og gør lige nu.

Vi tales ved!

Ditte-Marie Post, formand for Danske Psykomotoriske Terapeuter, april 2020

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN