- Forside
- /
- Fra fagbladet
- /
- Tendens fortsætter: Markant flere jobopslag til psykomotoriske terapeuter i 2019
Tendens fortsætter: Markant flere jobopslag til psykomotoriske terapeuter i 2019
Af Mette Vosgerau
Artiklen blev oprindeligt bragt i Psykomotorik #1 2020
I fagbladet Psykomotorik #2 2019 kunne vi vise, at der er sket en stabil stigning i antallet af jobannoncer til psykomotoriske terapeuter.
Her i begyndelsen af 2020 kan vi glæde os over, at den tendens i høj grad fortsatte i 2019, hvor der var i alt 40 jobannoncer, der specifikt opfordrede en psykomotorisk terapeut til at søge stillingen – ofte på linje med andre sundhedsfaglige faggrupper som fysioterapeut, sygeplejerske eller ergoterapeut. I 2018 var tallet på 27.
”Den stigning underbygger vores oplevelses herinde på sekretariatet. Vi får simpelthen flere henvendelser fra medlemmer, der er blevet ansat som psykomotorisk terapeut,” siger sekretariatsleder Gert Møller Thaysen, der dagligt rådgiver medlemmer af DAP om løn og ansættelsesvilkår.
Det er vigtigt at understrege, at der fortsat er tale om små tal, og det betyder, at den statistiske usikkerhed er stor. Men ikke desto mindre er fremgangen fra 2018 til 2019 markant.
Det er især kommunerne, der gerne vil ansætte psykomotoriske terapeuter. 24 ud af de 40 opslag kom fra en af landets 98 kommuner.
”Det er resultatet af et langt, sejt træk, som i øvrigt slet, slet ikke er slut endnu. Når en psykomotorisk terapeut får møvet sig ind et sted og gør en god figur, så bliver ledelsen opmærksom på, at psykomotoriske terapeuter i høj grad kan matche de andre sundhedsfaglige uddannelser. Og – ikke mindst – hvor godt faget fungerer i et tværfagligt samarbejde. Så stiger chancen for, at de gerne vil ansætte flere,” siger Gert Møller Thaysen.
Formand Ditte-Marie Post glæder sig også over stigningen.
”Vi fortsætter naturligvis arbejdet fra DAP’s side med blandt andet en indsats rettet mod dimittendledighed. Men vi kommer ingen vegne uden alle de medlemmer, der er fantastiske ambassadører for faget ude i kommuner, regioner og på private arbejdspladser,” siger hun.
Med i optællingen er kun de jobopslag, hvor psykomotoriske terapeuter specifikt bliver opfordret til at søge. De mange jobopslag, som taler ind i den psykomotoriske faglighed, men hvor faget ikke er nævnt, er ikke med.
Læs også ...
I artiklen ”Flere stillingsopslag rettet mod psykomotoriske terapeuter” fra Psykomotorik #2 2019 taler vi blandt andet også med en leder og en psykomotorisk terapeut, der lige havde fået job. Du kan læse den her.