Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Nyt fra formandenTak for snakken i 2020

Noget af det mest interessante og givende ved at være formand i DAP er alle de samtaler, som jeg har med medlemmerne om alle mulige ting. Forårets nedlukning gjorde det endnu en gang tydeligt, hvor vigtig kommunikation er for en forening som vores. Vi brugte tid og energi på at sende information ud og på at tale med medlemmer, der ringede for at få råd og vejledning, og som også kunne give os en masse informationer om, hvordan det stod til på deres arbejdspladser og i deres klinikker. Vi fik ros, det er vi glade for, men også noget kritik, gode råd, og der blev peget på, hvilken information der var brug for, og hvordan vi kunne gøre det bedre – det er vi også glade for, det tør jeg godt sige på sekretariatets vegne, og i hvert fald også, hvad angår mig selv.

Jeg fik og får stadig lejlighed til at snakke med medlemmer om mange forskellige ting: det kan være et jobopslag, en jobsituation, overvejelser om etablering af egen virksomhed, spørgsmål om hvor, man kan finde viden og litteratur og meget andet. Nogle gange ringer og skriver medlemmer, fordi de har det svært, eller er i en situation, hvor de har brug for hjælp, og nogle gange får vi mails eller opkald, fordi man synes, at der var altså lige det eller det, som man synes, at vi burde vide. Al denne information og kommunikation er guld værd for os, og heldigvis oplever vi rigtig ofte, at vi kan hjælpe et medlem på plads i en situation, der er svær. Det er jo det, vi er her for. Vi kan ikke svare på alt eller gøre alt, men vi gør naturligvis vores bedste og sender i øvrigt medlemmerne videre i systemerne, hvis det er det, der skal til.

Nogle af jeg har nok set eller selv fået et eksemplar af det sadelovertræk, som vi fik produceret i sommers, hvor der står ”DAP redder din røv” – et lidt frækt og friskt udsagn med nogle ord, som ikke alle helt kan lide, men jeg må sige, at den sætning på sin egen måde udtrykker, hvad din fagforening kan gøre for dig, og hvad der giver os arbejdsglæde på sekretariatet: Når det lykkes at få løst en sag eller forhandlet en lønaftale på plads, der hjælper et medlem. Så lykkes vi med vores arbejde…

Da det i sensommeren lykkedes at skaffe psykomotoriske terapeuter adgangstilladelse til Region Hovedstadens journaliseringssystem – Sundhedsplatformen – var det også et resultat af samtaler med regionalt ansatte kolleger, der kunne fortælle os om disse forhindringer for deres arbejde. Der var det også svært at få armene ned….

Så lad os fortsætte snakken, skriv eller ring til os og fortæl, hvordan det står til, og lad os finde ud af, hvordan vi kan hjælpe hinanden videre – også ind i 2021. Kommunikation er vigtig, og DAP er som forening ganske afhængig af medlemmernes input. Og så lige noget praktisk: det er ikke altid, at man lige kan få en medarbejder i telefonen, for vi kan være optaget af noget andet, så skriv gerne på dap@dap.dk, og så kan vi ringes ved efterfølgende.

Med ønsket om en god december, jul og afslutning på året. Vi tales ved.

Ditte-Marie Post, november 2020

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN