Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

autorisation

Status på DAP’s arbejde med at opnå autorisation

juni 2020

Sammen med formand Ditte-Marie Post og ekstern konsulent Henrik Valentin er Sheila Simonsen og Annemarie Lange, som begge sidder i forretningsudvalget for DAP, en del af den arbejdsgruppe, der arbejder på at kunne søge om autorisation for det psykomotoriske fag. De giver her en status på processen.

Det blev på generalforsamlingen i april 2018 vedtaget, at DAP, med medlemmerne bag sig, skulle søge om autorisation for det psykomotoriske fag.

Siden da er der blevet arbejdet på autorisationen i DAP. Meget af arbejdet kan være svært som medlem at få øje på, og derfor orienterer vi løbende om, hvor langt vi er i processen.

Indtil for nylig kørte processen helt efter den oprindelige tidsplan, men nedlukningen af Danmark som led i bekæmpelsen af corona har betydet, at projektet er blevet forsinket. Vi vurderer, at det forsinkes med omkring seks måneder, fordi vi i skrivende stund ikke kan få den nødvendige adgang til Christiansborg, hvor vi skal i dialog med blandt andre sundhedsordførerne.

Vi arbejder selvfølgelig videre med det, vi kan, og i øjeblikket arbejdes der på formuleringen af forslaget mv. Foran os ligger så det politiske lobbyarbejde, der skal gå forud for at få ansøgningen igennem Folketinget. Autorisationsgruppen har i den forbindelse indledt et samarbejde med en ekstern politisk konsulent, der har erfaring med netop den type politisk arbejde. Han vil bistå os i den politiske proces, der skal sikre, at vi kommer igennem med vores budskaber vedr. vores fag og vigtigheden af vores kommende autorisationsansøgning. Det er et samarbejde, vi ser meget frem til.

Henrik Valentin er selvfølgelig stadig vores projektkoordinator, som sikrer, at proces og revideret tidsplan overholdes.

Vi arbejder støt videre og ser frem til at tage hul på dette næste spændende kapitel i processen.

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN