Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Status efter autorisationsdebatten i Folketinget i går (17. maj 2022)

I går diskuterede politikerne i Folketinget, hvorvidt psykomotoriske terapeuter skal have autorisation. Det var meget spændende at følge med i. Hos DAP er vi meget tilfredse med den gode debat, der var. Psykomotorikken var i fokus og blev nævnt som løsninger på mange af de udfordringer, psykiatrien og sundhedsvæsnet står overfor. Vi er specielt glade for at komme på lystavlen hos politikerne, mens de sidder og forhandler sundhedsreformen.

Forespørgslen mundede ud i tre forslag, der vil være afstemning om i morgen. Det ene vil pålægge regeringen at give os autorisation, det andet vil pålægge regeringen at påbegynde drøftelser om, hvorvidt vi og andre uautoriserede faggrupper i sundhedsvæsnet skal have autorisation, og det sidste, der siger, at vi ikke skal have autorisation.

Som vi har skrevet før, kan det være svært at spå om, hvordan afstemningen vil forløbe, men vi herinde vil bruge alle timer op til afstemningen i morgen på at skabe et flertal for, at vi enten får autorisation, eller at der skal påbegyndes drøftelser om det.

Mødet begynder kl. 10.15, og vi er punkt nr. 2.

Igen i morgen vil man kunne følge forløbet på Folketingets live-kanal

Og lige her kan man læse de tre forslag til vedtagelse:

https://www.ft.dk/samling/20211/vedtagelse/V85/index.htm
https://www.ft.dk/samling/20211/vedtagelse/V84/index.htm
https://www.ft.dk/samling/20211/vedtagelse/V86/index.htm

Mvh. Ditte-Marie Post, formand for DAP​

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN