Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

autorisation

Skal vi søge om autorisation?

13. oktober 2017

Det spørgsmål skal medlemmerne stemme om i foråret 2018.

Autorisation eller ej? Det spørgsmål har i flere år været på dagsorden i Danske Psykomotoriske Terapeuter. Nu skal medlemmerne én gang for alle stemme om, hvorvidt der skal ansøges om autorisation. Afstemningen bliver efter planen afholdt i foråret 2018.

”Autorisation er et emne, som har fyldt rigtig meget i debatten om faget i mange år. Derfor har bestyrelsen besluttet, at det nu er på tide, at vi som fagforening vælger, om vi skal gå videre i den lange proces det er, at søge om autorisation”, siger formand Rolf Auhagen og fortsætter:

”Det er vigtigt at understrege, at vi stemmer om, hvorvidt vi skal ansøge om autorisation. Hvis det bliver ja fra medlemmerne, betyder det altså ikke, at faget er autoriseret eller kan blive det. Så er processen kun lige begyndt”, siger Rolf Auhagen, der netop har været til mødet i Styrelsen for Patientsikkerhed for at blive klogere på emnet.

Og der er da også rigtig mange gode og vigtige spørgsmål, der skal besvares, inden mellemmerne skal sætte deres kryds i foråret 2018.

Hvad indebærer autorisation egentlig? Hvordan kan vi få den? Hvad betyder det for mig, hvis faget får autorisation? Vil der være forskel på privatuddannede og profesionsbachelorer? Du kan sikkert selv tilføje mange flere.

”Vi vil gøre vores allerbedste på at besvare spørgsmål – men vi må også være ærlige og sige, at der er mange spørgsmål, som vi ikke kender svaret på, før vi eventuelt har sendt en ansøgning. Det skyldes, at kravene til en eventuel autorisation først vil blive formuleret, hvis vi faktisk sender en ansøgning”, siger Rolf Auhagen.

For at kickstarte debatten kommer Årsmødet 2017 udelukkende til at handle om autorisation. Det finder sted den 18. november 2017. Du kan se invitation til Årsmødet her: LINK

Og derfor tager formand Rolf Auhagen på turné rundt i landet, så alle medlemmer får mulighed for at stille de spørgsmål og få den information, der klæder dem på til at sætte et velkvalificeret kryds, når der skal stemmes.

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN