Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Nyuddannet

Virksomhedspraktik gav selvtillid, faglig ballast – og job

17. september 2018
Artiklen blev bragt i fagbladet Psykomotorik #3 2018

Helena Hammer vidste, at hun ville arbejde psykiatrien, men mangel på erfaring satte en stopper for hendes drømme – indtil hun benyttede sig af traineeordningen.

Efter første samtale sad Helena Hammer ved præcis denne sø og prøvede at forstå, at hendes hårde arbejde havde båret frugt, og at hun var på vej mod et praktikforløb på sin drømmearbejdsplads. Foto: Tor Birk Trads

I løbet af uddannelsen til psykomotorisk terapeut blev Helena Hammer mere og mere sikker: Hendes fremtidige job skulle være i psykiatrien – gerne med fokus på spiseforstyrrelser. Men da eksamensræset endelig blev afløst af en målrettet jobsøgning, blev det hurtigt klart, at hun manglede praktisk erfaring. ”I mange af de job, jeg søgte, skulle jeg arbejde med meget sårbare borgere, og derfor var de både forbeholdne over for min manglende erfaring og min unge alder – de kunne jo ikke være sikre på, at jeg kunne klare jobbet”, siger den 24-årige Helena Hammer. Lederen på et bosted blev alligevel nysgerrig på den målrettede, nyuddannede ansøger. Selvom de ikke umiddelbart ville ansætte hende, blev hun inviteret til at komme forbi til en snak.

Vil du være trainee? Vi hjælper dig!

Hvis du er uddannet psykomotorisk terapeut og får dagpenge på dimittendsats, kan du komme i et praktikforløb på op til otte uger. Du kan selv finde et sted eller vi kan hjælpe – kontakt os for at høre mere.Kursuskoordinator i DAP
Rikke Aastrup Jensen, raj@dap.dk, 52108747

Ringede efter et godt råd

Inden ringede hun til Danske Psykomotoriske Terapeuter, for at få et godt råd, og her hørte hun om traineeforløbet. Og en-to-tre var der en aftale i stand om et fire ugers forløb – og det blev fire uger, der ændrede hendes jobsituation. ”Jeg fik bekræftet og afkræftet mange af mine forventninger til at arbejde i psykiatrien, og jeg fandt ud af, hvordan jeg bedst kan bidrage med min psykomotoriske faglighed”, forklarer Helena Hammer og fortsætter: ”Det gav rigtig meget selvtillid både fagligt og personligt. Afslag på afslag er demotiverende, og man kan få fornemmelsen af at være stagneret – nu rykkede jeg mig pludselig igen og fik struktur på min hverdag”.

Gør det – det koster dig ikke noget

Den struktur blev ikke begrænset til de fire uger i praktik, for bostedet ansatte hende efterfølgende som vikar – og så er hun netop blevet tilbudt en fastansættelse. ”Ledelsen kan se muligheder i både min faglighed og faktisk også i min alder, selv om den oprindeligt var et problem for mig i jobsøgningen. Mange af de andre ansatte er ældre og mere erfarne, så jeg kan bidrage med noget særligt”, siger hun. Ovenikøbet er Helena Hammer blevet støtteperson for en pige, der har en spiseforstyrrelse, så hun arbejder også indenfor det område i psykiatrien, hun drømte om. Derfor er hendes holdning også klar: ”Jeg vil helt sikkert anbefale andre at bruge traineeordningen! Det koster dig ikke noget, men det kan give så meget fagligt selvværd – og så kan det ikke mindst være et springbræt til den videre jobsøgning, fordi man kan være meget mere konkret i sin ansøgning, når man har været ude at bruge sin faglighed i praksis”, siger hun.

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN