Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Fredagshilsen fra formanden: Påske, genåbning og forårssol

26. marts 2021

Solen skinner, og foråret ser ud til at være på vej for alvor her, hvor påskeugen står for døren. Den første dag efter påske står genåbningen af de liberale erhverv for døren og dermed også de psykomotoriske behandlingslokaler.

Det er dejligt, og også på tide, for det har været en frustrerende og hård tid siden december, hvor der blev lukket ned. Nu ser vi ind i et forår, hvor det er muligt at komme på banen igen, fortsat bevæbnet med håndsprit og værnemidler, med det officielle opdrag at tjekke klienternes test/vaccine/smittestatus for at kunne behandle og med anbefalingen om selv at sørge for at blive testet. Mon det går? Mon vi kommer tilbage til en slags normal, hvor der er klienter, behandlinger og flow i virksomhederne igen? Jeg er forsigtigt optimist, følger med i nyhederne, som nok de fleste, og gør opmærksom på de psykomotoriske terapeuters situation, hvor jeg kan. Der er mange faktorer, som vi kan kontrollere – smitterisikoen i de liberale erhverv og i de psykomotoriske klinikker er lav, når retningslinjerne overholdes, men der også meget, vi ikke kan kontrollere eller bestemme.

Vinterens nedlukning har, endnu en gang, sat spotlys på de psykomotoriske terapeuters position, og på skillelinjerne i sundhedsvæsnet og borgernes behandlingsmuligheder: at have en autorisation er blevet vigtigt på en helt anden måde, end vi havde forestillet os for et år siden for eksempel. Det kan være svært at finde muligheder for at praktisere vores fag – aftenskoleunderviserne må også vente lidt endnu – og det er vigtigt at dele erfaringer, problemer og viden, også med os herinde i DAP, så vi ved, hvad der foregår.

Den digitale nødvendighed – og mulighed – har givet os et ekstra skub i retning af at tilbyde faglig opdatering og viden, også selvom vi befinder os langt fra hinanden geografisk. DAP har afviklet flere webinarer online, senest i går, og det har vist os en vej til i nogen grad at løse et problem, der har været aktuelt i mange år: Det er svært at slå kurser og efteruddannelser op udenfor Hovedstadsområdet, fordi det er svært at få tilslutning nok, selv om vi prøver hele tiden.

På et webinar kan man selvfølgelig ikke undervise i det samme som ved et kursus, hvor man mødes fysisk. Men det er en form, der også kan bruges, og de fleste af os er blevet vant til at bruge Zoom og Teams til møder, terapi og undervisning. I går var jeg med til et webinar, der i disse tider er så aktuelt som nogensinde: Om online psykomotorisk terapi praktisk og fagligt, og der var masser af læring og inspiration til stede. I den kommende tid vil der være flere webinarer, og de vil alle blive optaget, således at man kan købe sig adgang til dem efterfølgende også. Det er svært at finde fag-fagligt relevante kurser til vores faggruppe andetsteds, så det er en opgave, vi tager på os her i DAP, så vidt det er muligt, og vi modtager gerne idéer og forslag til fremtidige kurser og webinarer.

Med disse ord vil jeg ønske alle en god weekend og en god påske til dem, der kan holde lidt fri.

Vi tales ved

Ditte-Marie Post, formand for DAP

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN