Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

mindeord

Mindeord for Ove B. Wadum

Af Siff L. E. Skovenborg, april 2020

Vi har d. 9. april 2020 mistet en helt særlig psykomotorisk terapeut. Ove var oprindeligt uddannet svagstrømsingeniør, men hans interesse for krop og psyke førte ham til afspændingspædagoguddannelsen på Skolen for kropsdynamik og siden videre til en uddannelse som psykoterapeut.

 

Men disse uddannelser var ikke nok. Oves videbegærlighed og nysgerrighed for arbejdet med krop og psyke førte ham til at tage DAP’s masteruddannelse i 2001. Her udviklede han sin teoretiske og metodiske forståelse med afsæt i det han kaldte ’de nye sygdomme’, hvor han særligt fokuserede på muskelspændinger og åndedræt (http://www.slapheltaf.dk/artdenyesygdomme.htm).

Med klinikken Afspænding og Psykomotorik i Søborg praktiserede han flittigt gennem mange år. Han førte minutiøst journaler, sådan at han gennem sine systematiserede optegnelser og erfaringer kunne udvikle sine metoder og teknikker indenfor smerteområdet, stress og åndedrætsproblemer.

Ove havde et ukueligt mod ved at stille sig frem offentligt og vise, hvordan han arbejder. Han kontaktede eksempelvis Lasse Spang Olsen, som var i gang med en udsendelsesrække om alternativ behandling. Hans arbejde med en kvinde med migræne blev optaget og brugt i en af udsendelserne, der stadig vises på DR. Hans deltagelse i udsendelsen gjorde, at han i nogle år ligefrem havde ventelister, og folk som kom fra hele landet til ham.

Ove gør klar til sit oplæg i Kristvalla, Sverige, 2018. Fotograf: Malene Petersen

Trods hans succes som terapeut, var han stadig nysgerrig efter ny viden – han deltog helt op til 2019 i psykomotoriske kurser. Han delte samtidigt villigt ud af sine metoder i sammenhænge, hvor psykomotoriske terapeuter mødes. Han deltog for eksempel i et psykomotorisk inspirations-retreat i Kristvalla i Sverige i 2018, hvor en gruppe psykomotoriske terapeuter delte viden og metoder i teori og praksis. Han havde to oplæg om henholdsvis psoas og åndedrættet og deltog med entusiasme i både faglige diskussioner, de fysiske øvelser og det sociale liv trods helbredsmæssige skavanker, der gav ham problemer med balancen.

Inspirationsretreat i Krisvalla, Sverige, 2018. Fotograf: Malene Petersen

Naturen har altid stået Ove nær. Han tog hvert år til Falster med sit telt og nød udendørslivet. Hans bisættelse fandt derfor sted i den nære natur, han elskede, nemlig i hans private have i Søborg d. 20. april 2020, hvor hans nærmeste familie var til stede.

Tak for dig, Ove B. Wadum – æret være dit minde.

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN