Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

fra fagbladet

International master: Vi skal turde kaste os ud i det!

15. marts 2019
Oprindeligt bragt i Psykomotorik#1 2019

Modelfoto

Britt Schou og Henriette Nikolaisen har allerede tilmeldt sig den internationale master. Læs her hvorfor.

Britt Schou er psykomotorisk personlig træner. Og snart er hun – forhåbentlig – deltidsstuderende på en master i international psykomotorik.

”Jeg følte en helt oprigtig glæde, da jeg hørte om den nye master i psykomotorik. Det var lige det, jeg havde ledt efter,” fortæller hun.

Hun havde nemlig været på udkig efter en videreuddannelse på kandidat- eller masterniveau, men hun havde ikke fundet det, der matchede hende. Nu er hun imidlertid tilmeldt den toårige masteruddannelse, der dels foregår i Holland, dels i Danmark.

”Jeg ser det som et helt naturligt skridt. Nu har jeg været privatpraktiserende i efterhånden 10 år, og jeg har oparbejdet en masse af det, man kan kalde tavs viden – et sammensurium af alt det, jeg har lært og læst og erfaret via praktisk arbejde. Det vil være rigtig godt at få det akademiseret,” siger hun.

Men én ting er hendes egne faglige håb. Noget andet er faget som helhed – og her tror hun også på, at en master i psykomotorik vil have positiv betydning.

”Det er en anerkendelse af faget. Alle andre fag har en master, det skal vi selvfølgelig også have. Og så kan jeg rigtig godt li’ det internationale tilsnit, fordi det giver os mulighed for at slå os sammen med nogle af de lande, hvor faget måske er mere anerkendt,” siger hun og fortsætter:

”Jeg kan kun opfordre alle, der overvejer en master, at kaste sig ud i det. Vi skal turde være modige.”

Tag til online informationsmøde

Er du nysgerrig på den internationale master, og vil gerne høre mere?

Så kan du deltage i et af de online informationsmøder

  • 19. oktober klokken 20.15
  • 29. oktober klokken 20.15
  • 11. november klokken 20.15

Du finder informationsmøde på dette link

Kan man ønske sig mere?

Henriette Nikolaisen er underviser på uddannelsen i Hillerød og selvstændig psykomotorisk terapeut. Og så er hun ovenud begejstret ved tanken om en toårig international master.

”Tænk, at der bliver udbudt en master til lige præcis vores fag. At man kan få mulighed for at dykke ned og fordybe sig i lige præcis vores profession. Kan man ønske sig mere?” spørger hun.

Hun er naturligvis allerede tilmeldt. Og hun opfordrer alle fagfæller – både nyuddannede og erfarne – til at gøre det samme.

”Fra mit arbejde som underviser ved jeg, at de nyuddannede psykomotoriske terapeuter er fantastisk dygtige. Det er de virkelig. En som mig har noget andet med mig. Jeg blev uddannet i 1992 og har en stor taske fuld af praksisnær viden og alt det arbejde, jeg har foretaget mig de seneste 25 år. Jeg tror virkelig, vi kan give hinanden noget, og at det kan være med til at bygge bro,” siger Henriette Nikolajsen, der i øvrigt var formand for DAP fra 2011 til 2015.

Desuden er hun meget glad for det internationale element i masteren.

”Det er et scoop, at vi kan udbyde den mellem Danmark og Holland. Alle, der har været ude i verden med deres faglighed, kommer tilbage med stor begejstring. Det er fantastisk at opdage, at faget er internationalt,” siger hun og tilføjer:

”Og så er det jo faktisk ret billigt. Det koster meget mindre end for eksempel en master i sundhedsfremme på RUC.”

Om den internationale master

  • Den internationale master i psykomotorik er en deltidsuddannelse, som tager to år.
  • Du skal regne med at bruge 20 timer om ugen på uddannelsen – den er tilrettelagt, så der er mulighed for at arbejde deltids. Masteren giver 60 ECTS-point.
  • Det er det samme som en dansk master, og det er reguleret gennem europæiske cirkulærer.
  • Du skal være uddannet psykomotorisk terapeut for at deltage. Det er et krav, at du har psykomotorisk arbejde 16 timer om ugen – enten lønnet eller frivilligt.
En usædvanlig billig mulighed

Masteren koster omkring 15.000 kroner pr. del – altså i alt 30.000 kroner. Dertil kommer omkostninger til transport og ophold – det sidste tilbyder Windesheim en billig løsning på.

En master i sundhedsfremme på RUC koster for eksempel 78.000 kroner. De to uddannelser giver samme antal ECTS-point.

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN