Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

På denne side finder du vigtig information om, hvad corona betyder for dig.

I DAP følger vi situationen tæt, og vi opdaterer denne side løbende. Tag endelig kontakt til os, hvis der er noget, du er i tvivl om! Du finder vores kontaktoplysninger ved at klikke her.

Nedenfor finder du seneste nyt, og hvad situationen betyder for dig som psykomotorisk terapeut.

1. august 2021: Coronarestriktionerne er blevet lempet yderligere

De nye lempelser er – set gennem psykomotoriske briller – mest relevante for forenings- og aftenskolelivet:

  • Der kræves ikke længere coronapas til foreningsaktiviteter (gælder dog ikke i træningscentre, hvor der frem til 1. september fortsat skal kunne fremvises coronapas).
  • Arealkravet er nedsat: Det indendørs arealkrav er maks. én person pr. 2 m2
  • Forsamlingsloftet er forhøjet indendørs: Det er nu på 500 både inden- og udendørs

Der kan gælde særlige tiltag i din kommune. Det kan du læse lige her, hvor du kan søge på lige netop din kommune: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/omraader/sport-og-fritid

10. juni 2021: En række lempelser af coronarestriktionerne er forhandlet på plads.

En ny aftale, der lemper på en lang række coronarestriktioner, er faldet på plads.

Det betyder blandt andet, at vi fra den 14. juni 2021 ikke længere behøver bære mundbind, når vi for eksempel handler.

Vi forholder os til aftaleteksten, som kan læses her. Af relevans for psykomotoriske terapeuter kommer derfor her et par opmærksomspunkter:

  • Husk stadig at holde afstand. Sundhedsstyrelsen anbefaler stadig 1 meter.
  • Spritten bør også stadig være en fast følgesvend.

Af relevans særligt for de selvstændige:

  • Det er ikke længere et krav, at man bærer mundbind i de liberale erhverv, dvs. ved for eksempel psykomotoriske behandlinger.
  • Der er fortsat – og indtil 1.9 – krav om, at jeres klienter kan fremvise coronapas.

16. april 2021: De nuværende forsamlingsmuligheder udvides

I nat er størstedelen af folketingets partier blevet enige om en plan for yderligere genåbning fra på onsdag den 21. april. Vi bringer her i kort form ændringer af relevans for psykomotoriske terapeuter, som for eksempel underviser.

Hvis du vil læse den nye genåbningsaftale i detaljer, kan du finde den lige her.

Vedr. det indendørs forsamlingsforbud

Fra 21. april stiger det indendørs forsamlingsforbud fra de nuværende 5 til 10 personer. Allerede 6. maj stiger det videre til 25 personer.

Når kalenderen viser 21. maj, kan man samles 50 personer indendørs, og 11. juni er det så 100 mennesker. 1. august afskaffes forsamlingsforbuddet indendørs helt.

Vedr. det udendørs forsamlingsforbud

Fra 21. april stiger antallet, man kan samles udenfor, fra de nuværende 10 til 50. To uger efter – den 6. maj – stiger tallet til 75, og den 21. maj stiger det til 100. Den 11. juni afskaffes forsamlingsforbuddet udenfor helt.

Der er mange datoer og tal at holde styr på, se derfor evt. nedenstående tabel, som vi har klippet ud fra aftaleteksten.

15. januar 2021: Mere klarhed over, hvad der gælder for vores faggruppe

Efter snart mange henvendelser til sundhedsstyrelsen på faggruppens vegne er vi nået frem til at have mere klarhed, inklusive konkrete henvisninger til bekendtgørelsen om restriktioner (se nedenfor), om hvad, der gælder for vores faggruppe vedr. en række tvivlsspørgsmål.

Nedenstående er relevante uddrag fra bekendtgørelse nr. 2059 af 20/12/2020 

I forlængelse af ordlyden fra bekendtgørelsen følger en forklarende kommentar. Læs også Fredagshilsen fra formanden for mere info.

  • Vedr. behandling og andet i virksomheder: §4, stk 4: ”Almindelig ophold og færden på en arbejdsplads, som er et naturligt eller nødvendigt led i udførelsen af det pågældende arbejde…” Dvs. at man må, under bødeansvar, gøre det på arbejdspladsen, som er normalt og nødvendigt for at udføre virksomhedens arbejde. I dette tilfælde er det virksomhedsejers/leders ansvar om, for eksempel, en psykomotorisk terapeuts arbejde i/for virksomheden er nødvendigt for deres arbejde.
  • Vedr. behandling i private hjem: §6, stk 9: ”Tatovør-, piercing-, spa-, kropspleje-, skønheds- og massageklinikker, frisører og øvrige lokaler, hvor der leveres tjenesteydelser, som efter deres karakter indebærer tæt fysisk kontakt til kunder, og solarier” – skal være lukkede. Vi har igen fået at vide, at behandling i private hjem (klientens hjem) godt må foregå.
  • Vedr. psykomotoriske terapeuter, der er ”hjælpepersonale”: §16, stk 3: ”Bekendtgørelsen gælder ikke for offentlige og private sygehuse og klinikker samt private praksis og forretninger, som autoriserede sundhedspersoner driver eller er ansat i.” Det vil sige, at psykomotoriske terapeuter, der arbejder som ansatte eller kolleger til fysioterapeuter, kiropraktorer og osteopater, eksempelvis, gerne må arbejde.

Relevante links, hvor man kan finde mere konkrete anvisninger:

Som vi tidligere har gjort opmærksom på, kan man også altid ringe til myndighedernes Corona-hotline på 70 20 02 33.

Relevante links til information økonomisk hjælp

Relevante links til ansøgning om økonomisk kompensation samt information om de mange hjælpepakke finder du her:

Virksomhedsguiden – her kan du læse om de mange hjælpepakker, hvad de indebærer, og de muligheder der kan være for dig.

Virk.dk – det er herfra, du skal ansøge om den økonomiske kompensation. Her finder du link til den digitale ansøgning samt vejledninger i, hvordan du søger, og hvilke oplysninger og dokumenter, du skal have parat.

Er du selvstændig? Du kan få hjælp i dit lokale erhvervshus

Hvis du er selvstændig, kan du også kontakte dit lokale erhvervshus, som kan hjælpe dig med at få overblik over situationen og de erhvervs- og økonomirelaterede udfordringer, coronasituationen medfører for dig.

Du finder dit lokale erhvervshus her:


Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN