Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

På denne side finder du vigtig information om, hvad corona betyder for dig.

I DAP følger vi situationen tæt, og vi opdaterer denne side løbende. Tag endelig kontakt til os, hvis der er noget, du er i tvivl om! Du finder vores kontaktoplysninger ved at klikke her.

Nedenfor finder du seneste nyt, og hvad situationen betyder for dig som psykomotorisk terapeut.

22. marts 2021: De liberale erhverv åbner igen efter påske!

Det betyder, at de psykomotoriske terapeuters klinikker må åbne igen fra den 6. april.

Åbningen kræver fremvisning af et såkaldt coronapas og krav om mundbind, som vi kender det. Et coronapas skal vise, at man enten er vaccineret, testet negativ inden for de sidste 72 timer eller har overstået virussen. I følge vores oplysninger vil kravet om coronapas kun gælde klienterne og ikke behandlerne, men det anbefales, at behandlerne bliver testet minimum en gang om ugen.

Fra ultimo marts vil appen ”min sundhed” fungere som coronapas. Senere erstattes den af en ny app.

Er du ansat i folkeoplysningen? Så læs med her!

Med holdundervisning er forholdene anderledes, så det må derfor fortsat vente lidt endnu.

Hvis smitteudviklingen tillader det, vil der blive lukket gradvist mere op med 14 dages mellemrum frem mod tidlig sommer. Vi følger som altid med og melder flere sikre datoer ud, når de foreligger.

Vi opfordrer til, at man orienterer sig!

Vi opfordrer alle til at orientere sig om den nye genåbningsaftale i hovedtræk her: https://coronasmitte.dk/nyt-fra-myndighederne/pressemoeder/ny-aftale-om-stor-genaabning-efter-paaske

Og her kan du læse rammeaftale i sin fulde længde: https://www.stm.dk/presse/pressemeddelelser/rammeaftale-om-plan-for-genaabning-af-danmark/

24. februar 2021: Nyt om genåbningen af samfundet

I dag kl. 11 præsenterede regeringen en række lempelser på coronarestriktionerne. Udover regionale skoleåbninger, nationale butiksåbninger og åbning af udendørs kulturinstitutioner meddelte regeringen af relevans for psykomotoriske terapeuter, at forsamlingsforbuddet hæves fra 5 til 25 for udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi. Det åbner nye muligheder for holdundervisning i aftenskoleregi mv.

Lempelserne gælder fra 1. marts, dvs. fra på mandag.

Er man selvstændig PMT på Bornholm kan man åbne sin klinik igen fra på mandag, da Bornholm generelt er blevet lukket mere op.

Forsamlingsforbuddet på fem, brug af mundbind og alle andre restriktioner, som vi kender dem, er forlænget til 5. april.

Vi følger som altid med i udviklingen og vender tilbage med relevant nyt.

15. januar 2021: Mere klarhed over, hvad der gælder for vores faggruppe

Efter snart mange henvendelser til sundhedsstyrelsen på faggruppens vegne er vi nået frem til at have mere klarhed, inklusive konkrete henvisninger til bekendtgørelsen om restriktioner (se nedenfor), om hvad, der gælder for vores faggruppe vedr. en række tvivlsspørgsmål.

Nedenstående er relevante uddrag fra bekendtgørelse nr. 2059 af 20/12/2020 

I forlængelse af ordlyden fra bekendtgørelsen følger en forklarende kommentar. Læs også Fredagshilsen fra formanden for mere info.

  • Vedr. behandling og andet i virksomheder: §4, stk 4: ”Almindelig ophold og færden på en arbejdsplads, som er et naturligt eller nødvendigt led i udførelsen af det pågældende arbejde…” Dvs. at man må, under bødeansvar, gøre det på arbejdspladsen, som er normalt og nødvendigt for at udføre virksomhedens arbejde. I dette tilfælde er det virksomhedsejers/leders ansvar om, for eksempel, en psykomotorisk terapeuts arbejde i/for virksomheden er nødvendigt for deres arbejde.
  • Vedr. behandling i private hjem: §6, stk 9: ”Tatovør-, piercing-, spa-, kropspleje-, skønheds- og massageklinikker, frisører og øvrige lokaler, hvor der leveres tjenesteydelser, som efter deres karakter indebærer tæt fysisk kontakt til kunder, og solarier” – skal være lukkede. Vi har igen fået at vide, at behandling i private hjem (klientens hjem) godt må foregå.
  • Vedr. psykomotoriske terapeuter, der er ”hjælpepersonale”: §16, stk 3: ”Bekendtgørelsen gælder ikke for offentlige og private sygehuse og klinikker samt private praksis og forretninger, som autoriserede sundhedspersoner driver eller er ansat i.” Det vil sige, at psykomotoriske terapeuter, der arbejder som ansatte eller kolleger til fysioterapeuter, kiropraktorer og osteopater, eksempelvis, gerne må arbejde.

Relevante links, hvor man kan finde mere konkrete anvisninger:

Som vi tidligere har gjort opmærksom på, kan man også altid ringe til myndighedernes Corona-hotline på 70 20 02 33.

Relevante links til information økonomisk hjælp

Relevante links til ansøgning om økonomisk kompensation samt information om de mange hjælpepakke finder du her:

Virksomhedsguiden – her kan du læse om de mange hjælpepakker, hvad de indebærer, og de muligheder der kan være for dig.

Virk.dk – det er herfra, du skal ansøge om den økonomiske kompensation. Her finder du link til den digitale ansøgning samt vejledninger i, hvordan du søger, og hvilke oplysninger og dokumenter, du skal have parat.

Er du selvstændig? Du kan få hjælp i dit lokale erhvervshus

Hvis du er selvstændig, kan du også kontakte dit lokale erhvervshus, som kan hjælpe dig med at få overblik over situationen og de erhvervs- og økonomirelaterede udfordringer, coronasituationen medfører for dig.

Du finder dit lokale erhvervshus her:


Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN