Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Nyt fra formandenGlædelig jul og godt nytår til alle!

Decembers himmel er lige nu grå, det regner, men indenfor er der varmt, og lyskæderne funkler i naboens træer. Året går på hæld, vi lukker ned, afslutter regnskaber, afholder de sidste møder og belaver os på at holde jul, nytår og fri for en stund. Året 2020 blev godt nok en hel del anderledes, end nogen kunne have forestillet sig, og den forestående jul bliver også meget anderledes, end nogen af os har prøvet før.

Vi har heldigvis også her i DAP kunnet gennemføre mange ting alligevel, og da også nærmest på trods, for tingene skal jo gøres alligevel, så kreative og alternative løsninger har været dagens orden, ligesom jeg har set og hørt det blive gjort mange andre steder i samfundet, for eksempel i de psykomotoriske klinikker, på hold og på institutioner. Man får trænet sin omstillingsparathed og fleksibilitet, og det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg, ligesom de fleste andre, er ved at være godt træt af, at alting skal være så besværligt, og at ting som kontakt, nærhed, berøring, dans og bevægelse i så lang tid efterhånden har været begrænset, forbudt eller aflyst. Som psykomotorisk terapeut ved jeg, hvor vigtigt det er at være i kontakt med andre mennesker, og det har i snart mange år været mit arbejde at hjælpe andre mennesker til at mærke og forstå dette også.

Men håbet et lysegrønt, ligesom forårets blade, som snart igen vil folde sig ud og erstatte vinterens brune og grå (og hvide, hvis vi får sne), og jeg håber som mange, at en vaccine og bedre medicin vil gøre, at vi kan lukke op igen og begynde at ses, røre og kramme, som er så vigtigt. Indtil da vil jeg forsøge at have den bedst mulige jul i en mindre og mere stille version end normalt, og jeg ønsker alle god jul og en dejlig afslutning på året.

Vi ses og snakkes ved!

Ditte-Marie Post, december 2020

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN