Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Fredagshilsen fra formanden: Vi ser frem mod et aktivt efterår

13. august 2021

Jeg har netop afsluttet anden arbejdsuge i august med et planlægningsmøde med sekretariatets medarbejdere. I næste uge tager vi nemlig til Stege for at være med på Folkemøde Møn. Denne gang er det en blandet gruppe af sekretariatsmedarbejdere og hovedbestyrelsesmedlemmer, der tager afsted, og vi skulle lige have det praktiske på plads. Vi ser frem til to dages debatter, netværk og muligheder for at blive klogere på det politiske landskab, og hvordan forskellige foreninger og lignende arbejder. Det bliver dage, hvor vi kan blive klogere, og hvor vi kan netværke, knytte kontakter og i øvrigt fortælle om psykomotoriske terapeuters faglighed og profession.

Jeg nåede lige i begyndelsen af ugen at tænke tanken, hvad jeg mon skulle bruge tiden på i dette efterår, men måtte lige efter smile ad mig selv, for opgaverne kommer lige så stille ind i kalenderen:

Deltagelse i Altingets Sundhedspolitiske netværk, Folkemøde, Ældresagens Demenstopmøde og Ældrekonference – som vi er blevet inviteret til –, Psykiatritopmøde, Open Classes i Randers, besøg på uddannelserne i Randers og Hillerød, opfølgning på autorisationsarbejdet og så alle de faste opgaver i hovedbestyrelsen og forretningsudvalget. Og møder i de faglige hovedorganisationer, SHK og FH, hvor sidstnævnte afholder Lønmodtagernes topmøde ultimo august, hvor jeg skal repræsentere DAP. Jeg glæder mig.

I denne uge fik vi også optaget et debatindlæg i Jyllands-Posten om psykomotoriske terapeuter i arbejdet med demente (se Facebookopslag i tirsdags). Det var dejligt at mærke lydhørhed, i hvert fald i dette medie, overfor, at det er nødvendigt at indrette pleje og kontakt omkring demente på deres betingelser, fremfor at betale sikkerhedsvagter til personalet, når der er forvirrede og udadreagerende beboere på et plejecenter. Et synspunkt, som nok mange er enige i, men hvordan kan man finde bedre løsninger? Dem har vi nogle af hos de psykomotoriske terapeuter, og jeg håber, at ministeren lytter og læser.

Jeg ser frem til også at møde og tale med mange af jer i løbet af efteråret. Efter de fleste af os er blevet vaccinerede, ser det ud til, at situationen omkring COVID-19 er i ro, og jeg håber, som nok de fleste, at der forbliver ro, så vi kan få gjort alle de ting, som vi så gerne vil.

God weekend!

Vi tales ved.

Ditte-Marie Post, formand for DAP

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN