Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Fredagshilsen fra formanden:

Vi er foreningen for og af psykomotoriske terapeuter

30. april 2021

Glædelig Store Bededag. Denne uge har blandt andet budt på et onlinemøde med medarbejdere fra a-kassen FTFa, der blandt andet rådgiver psykomotoriske terapeuter, når de er på dagpenge, søger job og den slags.

De havde bedt om et oplæg om psykomotoriske terapeuter, vores arbejdsområder og arbejdssituation for at være bedre klædt på til at hjælpe psykomotoriske terapeuter.

FTFa er en a-kasse, der samarbejder med mange mindre fagforbund der, ligesom DAP, ikke har kapacitet til at have egen a-kasse, og vi har et tæt, godt og årelangt samarbejde med dem.

Som fagforening og a-kasse har vi én fælles interesse, nemlig at flest mulige psykomotoriske terapeuter har eller får (gode) job.

Med et lille fag som vores er informationsopgaven forholdsmæssigt større end for de større og mere udbredte fag. Det gælder både information om foreningen og faget til medlemmerne og til psykomotoriske terapeuter generelt, som måske kunne blive interesserede i at være medlemmer. Og det gælder i høj grad til vores samarbejdspartnere, andre faggrupper, arbejdsgivere og så videre. Det er en opgave, vi og jeg tager meget alvorligt, det tager en stor del af vores tid, fordi vi står jo som foreningEN for og af psykomotoriske terapeuter.

Det var interessant at tale med konsulenterne fra FTFa, men op til og under mødet blev forskellige tal og forhold tydelige, og de er tankevækkende: Arbejdsløshedskassen har medlemmer, der ikke er medlemmer af DAP, og vi kan blandt DAP’s medlemmer se en væsentligt lavere ledighedsprocent end den, de opgør hos FTFa – og hvordan hænger det mon sammen? Der er (fag)foreningsfrihed her i landet – jeg/vi kan synes, det er både godt og yderst relevant at være medlem af DAP, men vi kan ikke tvinge nogen. Der er en rigtig god grund til at være medlem af en a-kasse, herunder muligheden for at kunne få dagpenge. Er man ledig på dagpenge, kan det være nødvendigt at reducere sine udgifter – fx ved ikke at være i fagforening, selvom udgiften er relativt lav: 1.544 fradragsberettigede kroner – 699 hvis du er ledig – i kvartalet. Men a-kassen må ikke anbefale en bestemt fagforening til deres medlemmer. DAP anbefaler FTFA som a-kasse, fordi de kender os, og fordi vi samarbejder, men heller ikke her kan vi tvinge nogen. Det bestemmer man selv.

DAP har et stabilt og (svagt) stigende medlemstal, og vi ser en stigning i andelen af aktive medlemmer, altså dem, der er i arbejde. Så: Har man arbejde, fordi man er i fagforeningen, eller er man i fagforeningen, fordi man har arbejde? Hvordan hænger det sammen? Vi bestræber os i DAP på at levere et relevant tilbud i form af information, råd, sparring, kurser og sparring til medlemmerne. Det er her, informationen er, det er her, du kan få hjælp til at få forhandlet din løn, det er her, du kan få viden om at være selvstændigt praktiserende. Så hvordan hænger alt det her sammen? Det kommer jeg til at gå og tænke (endnu mere) på, og jeg lytter altid gerne til input og idéer om dette, og til, hvordan man kan gøre DAP (endnu) bedre, så vi kan nå så mange som muligt og sørge for, at (endnu flere) psykomotoriske terapeuter finder gode og interessante job.

Ditte-Marie Post, formand for Danske Psykomotoriske Terapeuter.

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN