Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Fredagshilsen fra formanden: Jeg glæder mig til årsmødet!

10. september 2021

Jeg glæder mig til lørdag den 20. november, der holder vi nemlig årsmøde!

I de år, hvor der ikke er generalforsamling, er det kutyme, at DAP afholder årsmøde for medlemmerne. Det gør vi også i år, og i denne uge fik vi god luft under forberedelserne. Årsmødet er et politisk møde – vi skal ikke beslutte en masse ting, som vi gør til generalforsamlingen, men vi skal tale fag, faglighed, faglig udvikling, netværke og en masse andet. Derfor er det også gratis for DAP’s medlemmer at deltage, for vi skal gøre det muligt at tale med så mange som muligt, vi skal have gang i den faglige debat og tale sammen om det, vi laver, og de retninger, vi kunne ønske at bevæge os i som fag og som forening. Vi holder årsmødet i København, og for jer, der kommer langvejs fra, er der tilskud til transporten. Mere om det senere, programmet er snart færdigt, og I vil høre mere.

Som nævnt er der god gang i arbejdet her på sekretariatet. Ikke mindst i lønforhandlingerne, fordi der er flere og flere PMT’er, der bliver ansat rundt omkring, og flere og flere, der har været ansat så længe og har fået flere opgaver, så der skal forhandles løn igen. Husk selv på – og husk dine fagfæller på – at når du bliver ansat som psykomotorisk terapeut, bliver du ansat på vores overenskomst. Og når du er ansat sådan, så er det din fagforening, DAP, der kan forhandle din løn – i samarbejde med dig, naturligvis. Det er DAP, der har den viden, der skal til, om selve overenskomsten og om, hvad der kan opnås for den enkelte. Det er vores fornemste opgave, og det er dejligt, at man ved, at vi kan bruges til dette. Sammen holder vi fanen højt, lønniveauet det rette sted, og både I og vi gør vores for at gøre det psykomotoriske fag kendt og anerkendt.

Det er ikke så længe siden, de offentlige overenskomster blev afsluttet, og nu er vi ved at lære den at kende. Det er et ordentlig bunke papir, hvor der står meget mere en ”blot” det med de ret små, men dog synlige, lønstigninger og de tillæg til psykomotoriske terapeuter med anciennitet, som vi allerede har skrevet om. Overenskomsten er Biblen for de ansættelser, der sker i offentligt regi, og de er også et fingerpeg mod det, der sker på det private. Om lønniveauet er ”det rette” er der flere meninger om, og jeg ser frem til at følge den lovede lønkomités arbejde med at finde et holdbart forhold mellem uddannelse, arbejde og lønplacering – endnu et interessant arbejdsfokus til efterår og vinter.

Jeg glæder mig til at se en masse af jer d. 20. november.

God sensommerweekend!

Ditte-Marie Post

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN