Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Fredagshilsen fra formanden: Glædelig psykomotorikdag på søndag!

17. september 2021

Siden 2016 har den 19. september været den Europæiske Psykomotoriks dag. Den fejres rundt omkring i de lande, som er med i EFP – det Europæiske Forum for Psykomotorik: Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien, Spanien, Portugal, Frankrig, Belgien, Luxembourg, Holland, Tjekkiet – og Danmark. Der minder vi hinanden om vores fællesskab i et fag, som for mange af os fylder ikke blot vores arbejdshverdag, men også betyder noget for, hvordan vi ser verden, andre mennesker og os selv.

Der er stor forskel på, hvad vi laver, hvem vi arbejder med, og de metoder, vi anvender, men vi deler meget, og det kan man mærke, når vi er sammen fagligt. Vi deler mange oplevelser, hvor vores faglighed har givet mening og gjort en forskel. Og måske endnu mere deler vi de momenter, hvor der virkelig skete noget, hvor der var kontakt, hvor, tjah, som jeg siger til mig selv, at så gider jeg altså godt…

I denne uge satte vi et opslag op i anledningen af dagen, hvor der blev opfordret til at dele de gode oplevelser med faget, og jeg har flere gange været inde for at læse, hvad der bliver skrevet her. Og det er mange forskellige ting. Jeg har jo ikke oplevet det samme, men jeg kan genkende kvaliteten, glæden og begejstringen i disse oplevelser. Skriv endelig mere, hvis du tager et kig på opslaget (det kom op i tirsdags).

Så ved siden af fagpolitikken, lønforhandlingerne, overenskomstforhandlingerne og alt muligt andet er det dejligt at komme ned i materien, materialet, arbejdet, metoderne og den verden, vi har i psykomotorikken. Det er jo det, vi også her i DAP er her for: At vores fag bliver brugt, udfoldet, anerkendt og retfærdigt aflønnet, og at vi kan give oplevelser, udvikling og erfaringer med krop og psyke – psykomotorik – videre til en hel masse andre.

God weekend og glædelig psykomotorikdag!

Ditte-Marie Post, Formand for DAP

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN