Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Fredagshilsen fra formanden: En bred vifte af fagpolitisk arbejde

3. september 2021

Glædelig fredag til alle! Den forgangne uge har budt på aktiviteter, der spænder over hele viften af det fagpolitiske arbejde i Danske Psykomotoriske Terapeuter:

I den ene ende af viften lå mandagens workshop, hvor DAP havde besøg af en medarbejder fra det firma, der leverer og vedligeholder vores medlemssystem. Vi, inklusive mig som formand, skulle lære mere om, hvordan vi kan bruge systemet i det daglige arbejde og til udsøgning af oplysninger til medlemshenvendelser mv. Vi har brug for systemet – både til at holde styr på medlemmerne og administrere fx kontingentopkrævninger og den slags. Men systemet kan også være uhyre hjælpsomt til at skabe overblik over, hvor medlemmerne bor, hvor og med hvad man arbejder, hvor der er mange, hvor der er færre osv. Vi kender allerede systemet ret godt, men vi kan blive endnu bedre. Systemet kan også blive bedre, fx når I, kære medlemmer, sørger for at opdatere jeres oplysninger, når I flytter, skifter arbejde og den slags. Det er vigtigt både på det administrative og på det fagpolitiske plan – det er måske små, men vigtige detaljer. Du kan læse om, hvordan du opdaterer din profil lige her: https://dap.dk/medlemskab/administrer-dine-oplysninger/

Tirsdagens aktivitet var i den anden ende og mere overordnede og (fag)politiske ende af viften. Den stod i FH’s tegn – den Faglige Hovedorganisation, der samler 64 organisationer med i alt 1,3 millioner lønmodtagere som medlemmer, herunder DAP’s omkring 1000. Lønmodtagernes Topmøde, som blev afholdt denne dag, bød på taler og debatter med og af statsministeren, finansministeren, indenrigsministeren og lederne af oppositionspartierne, blandt andet. Der blev talt finanslov, økonomiske, sociale og beskæftigelsespolitiske planer og reformer. Meget af dette har direkte og indirekte adresse mod de områder, som psykomotoriske terapeuter arbejder indenfor og har interesse i. For eksempel tales der i denne tid en del om, at samfundet og økonomien buldrer derudaf, og at det går godt for mange, men ikke for alle. Der er sociale, sundhedsmæssige og uddannelsesmæssige udfordringer, der gør, at nogen bliver ladt tilbage på perronen, efter toget er kørt. Det er nogle af dem, som vi psykomotoriske terapeuter møder i vores arbejde: de sårbare, de sygemeldte, dem med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer eller handicap for eksempel. Hvad tænker politikerne om det? Og hvad har de tænkt sig at gøre? Det er jo interessant….

Og så er der alt det andet i viften, som har fyldt de andre dage: Medlemshenvendelser, samarbejde med andre organisationer, uddannelserne og så videre.

Vi har, som nævnt i nyhedsbrevet, formidlet et tilbud til de selvstændige, psykomotoriske behandlere i den forgangne uge fra Falck Healthcare. Det er blevet godt modtaget, men det har også affødt nogle henvendelser fra medlemmer vedrørende taksten, som Falck tilbyder de behandlere, der vil arbejde for dem. Den er lavere end DAP’s anbefalede behandlingstakst. Som formand vil jeg gerne kommentere på det: DAP anbefaler en takst, og at man gør sig en række overvejelser om det, man tager for en behandling. Vi kan dog kun anbefale en takst, ikke bestemme, hvad der forlanges, og der kan være lokale og individuelle forhold, der gør, at man tager mere eller mindre. Vi valgte derfor at formidle tilbuddet og lade det være op til den enkelte, om det er noget, man vil, eller ej, da vi, og jeg, ikke er i en position, hvor vi kan sige nej på medlemmernes vegne. Som formand er jeg glad for tilbagemeldingerne, og jeg er glad for at høre, hvad der tænkes ”derude” om de ting, vi laver ”herinde”.

Så: Vi tales ved, og god weekend!

Ditte-Marie Post, Formand for DAP

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN