Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Fredagshilsen fra formanden: En aktiv uge går på hæld

20. august 2021

Glædelig fredag til alle herfra DAP, hvor vi er ved at afrunde en aktiv uge. På sekretariatet foregår der en masse ting lige nu, herunder forberedelserne af det næste fagblad, opsamling af nyheder til det nyhedsbrev, der i dag lander i mailboksen hos medlemmer og andre interesserede, forberedelse af efterårets kurser, medlemshenvendelser af alle mulige slags, og meget, meget andet.

Jeg har noteret mig, at der også er en del lønforhandlinger, der falder på plads lige nu, hvilket er et tegn på, at psykomotoriske terapeuter er gode til at finde jobs, og at der er efterspørgsel på vores faglighed. En meget stor del af ansættelserne sker i kommuner og regioner og naturligvis efter overenskomsten. Der er fortsat steder, hvor arbejdsgivere ikke kender til vores faggruppe, og til, at vi har en overenskomst – det bliver de så gjort opmærksomme på og er generelt tilfredse med dette, for så er der jo regler og muligheder for at ansætte under ordnede forhold.

Netop overenskomstforholdene er kommet i fokus her på tærsklen til weekenden: Det ser ud til, at arbejdet i den lovede lønstrukturkomite nu kan komme i gang. For der er ”noget” med sammenhængen mellem lønhierarki og lønudvikling, uddannelseslængde og opgaver indenfor det offentlige, som der er behov for at kigge på. Der er en fælles forståelse af, at der bør kigges på dette i de faglige hovedorganisationer og en aftale om at etablere en komite, der skal kigge på dette. Også de psykomotoriske terapeuter har en interesse i dette arbejde: Som ”kvindefag” og sundhedsfag og som et fag, der efterhånden har mange offentligt ansatte, er vi en del af en struktur og et system, der af historiske og politiske årsager producerer uligheder og ting, der ikke hænger sammen. Det skal der kigges på, og der skal lægges planer for, at det kan blive mere konsistent, sammenhængende og retfærdigt. Det er en kompleks opgave, og det løses ikke på en eftermiddag med et pennestrøg eller med en ekstra pulje et sted i systemet. Vi kommer til at følge arbejdet i komiteen, og vi vil byde ind, hvor vi kan, i de sammenhænge og organisationer, hvor vi er med. Vi er glade for at være med, og de psykomotoriske terapeuter er jo med, på det offentlige arbejdsmarked, som terapeuter, sundhedsfaglige og sundhedspædagogiske medarbejdere efterhånden, i vores egen målestok, rigtig mange steder.

I skrivende stund meddeles det i nyhederne, at alle coronarestriktioner vil være væk pr. 10. september. Det er dejligt at høre. Det betyder, at de sidste begrænsninger på de psykomotoriske terapeuters arbejde, hvis der måtte være nogen tilbage, meget snart er væk. Det lover godt for den kommende sæson og for det kommende år. Vi ses derude!

God weekend.

Ditte-Marie Post, formand for Danske Psykomotoriske Terapeuter

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN