Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Fredagshilsen fra formanden: Der er god gang i fagpolitikken!

28. maj 2021

Denne uge slutter på en positiv note, hvor vi i sekretariatet har haft meget at lave både med de opgaver, vi sidder med hver især, og med kontakt til medlemmerne, der ringer og skriver til os. Fysisk har vi været tilbage i nogen tid, nogle af os ad gangen, men jeg ser nu alligevel frem til, at vi fra på mandag kan være der alle sammen, når vores arbejdstider og dage tillader det. I den politiske sfære har vi allerede afholdt et forretningsmøde på ”almindelig” vis, og i den kommende uge træder hovedbestyrelsen sammen for første gang med fysisk fremmøde for dem, der er i Københavnsområdet. Vores jyske medlemmer er fortsat på skærmen, men sådan var det jo også før corona…

Fagpolitisk følger jeg de politiske udmeldinger vedrørende tjenestemandsreformen tæt. Som sundhedsfag og som ”kvindefag” med en stor gruppe offentligt ansatte og som del af en løn- og overenskomststruktur, der nu, igen, er til debat, er det en sag, der også er vores. Et håndslag – en ”musketered” – i Forhandlingsfællesskabet fra før forhandlingerne om OK21, et borgerforslag, der på få dage samlede langt over 50.000 underskrifter, en påtænkt komité og et forskningsprojekt, der ligger til grund for det hele, ja, der er gang i en ild, en frustration og en bevægelse, som vi sammen med de andre organisationer skal være med til at holde i gang. Og vi skal som organisation løfte stemmen, hvor det er muligt.

På tirsdag er jeg som formand for DAP blevet inviteret til at tale ved den ugentlige begivenhed ”Tjenestemandstirsdag” på Christiansborg Slotsplads, der afholdes for 8. gang d. 1. juni mellem 15 og 17. Jeg glæder mig til at fortælle de andre, at vi, de psykomotoriske terapeuter, også er med, og at vi ligesom andre i offentlige ansættelser har et arbejdsliv betinget af en lønstruktur med et skævt fundament, der blev lagt for mere end 50 år siden efter forudsætninger, der allerede den gang var skæve, og som da slet ikke passer med det samfund, vi har i dag.

Begivenhederne organiseres af en græsrodsgruppe, som består af pædagoger, sygeplejersker, socialrådgivere og akademikere, der stillede borgerforslaget om ophævelse af tjenestemandsreformen. Begivenhederne har spredt sig til andre danske byer, og kan findes lige her.

Hvis du har tid, så kom forbi, eller følg med på Facebook.

Vi skal holde politikerne fast på, at noget skal gøres. Det er ikke nok at ordne det over overenskomstforhandlingsbordet, der skal andet til…

God weekend, vi tales ved.

Ditte-Marie Post, formand for DAP

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN