Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Fredagshilsen fra formanden: En varieret uge i min stol!

18. juni 2021

At være formand for en lille fagforening som DAP er en ret varieret beskæftigelse. Der er tider, som under det sidste års lockdowns og genåbninger, hvor kommunikation, søgen efter viden og kontakt til myndigheder og medlemmer har fyldt en meget stor del af min DAP-tid. Sådan var det også under overenskomstforhandlingerne, hvor møderne kom dryppende i én lang køre – også nogle gange uden for den almindelige kontortid, om aftenen og i weekenden. Og så er der tidspunkter, som i denne uge, hvor opgaverne har været en sjov buket af mange forskellige ting:

Jeg har haft kontakt til medlemmer på telefonen, nogle ting skal jeg nemlig som formand svare på, og med de studerende på Psykomotorikuddannelsen i Randers, der lige om lidt går op til deres sidste eksamen. De får et besøg – denne gang virtuelt – af fagforeningen og a-kassen, og vi får en snak om ledighed, jobsøgning og forhåbentlig snart deres første ansættelser som psykomotoriske terapeuter. Helt ekstraordinært får jeg denne fredag også lejlighed til at møde de studerende fra uddannelsen i Hillerød, der blev færdige i januar og måtte tage til takke med en online dimission. Men i dag rådes der bod på dette ved et ”live” arrangement, og jeg glæder mig meget. Det er både vigtigt og spændende for mig at møde dimittenderne, følge dem og hjælpe dem, så vidt vi kan fra DAP’s side, til at komme ud og bruge det fag, de har brugt så lang tid på at lære.

Ugen har også budt på flere møder med nuværende og måske fremtidige samarbejdspartnere. Det fagpolitiske arbejde her i DAP består i høj grad i at være åbne og nysgerrige og parate til at sige til, sige ja og til at tage en snak med dem, der kunne have interesse for vores faggruppe. Og det handler også om at finde de steder, hvor vi kan blive hørt, og at finde de steder, hvor vi mener, at vi bør høres. Og så i øvrigt hele tiden at holde et øje på, hvordan foreningens tid og ressourcer bruges bedst. Idéer har vi i hvert fald mange af, det kan jeg ikke mindst takke sekretariatets medarbejdere for. Her hænges der i, og der er et godt arbejdsklima, hvor der bliver budt ind med idéer og løsningsforslag.

I disse dage er der Folkemøde på Bornholm – et arrangement, som DAP har været med til nogle gange. I år er det dog i en noget mindre skala, fordi det på grund af corona har taget lang tid, førend man vidste, om det overhovedet kunne blive til noget. DAP’s Hovedbestyrelse har besluttet at bruge vores ressourcer på i stedet at tage til det noget mindre Folkemøde på Møn i august, og det glæder vi os til at prøve kræfter med. Her vil vi mødes med gamle og nye kontakter, netværke og blive set og hørt af de organisationer, foreninger, partier og andre aktører, som er med.

Nu vil jeg blot til slut ønske jer alle en god weekend i sommervarmen.

Vi tales ved!

Ditte-Marie Post, Formand for DAP

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN