Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Overenskomstforlig på det statslige område

8. februar 2021

Nu er der indgået en overenskomstaftale på det statslige område. Der er ganske få psykomotoriske terapeuter ansat i statsligt regi, og de er primært på psykomotorikuddannelserne.

Men overenskomstaftalen med de statslige arbejdsgivere sætter sædvanligvis tonen for resten af overenskomstforhandlingerne på det offentlige område. Med en moderat lønstigning over tre år er der tale om en ret behersket økonomisk ramme, der nok skal kunne sikre reallønnen, men ikke så meget mere.

I de næste par uger forestår de videre forhandlinger på det regionale og kommunale område, hvor mange flere psykomotoriske terapeuter er ansat. Det bliver spændende og intenst, da det er et område, hvor der, ikke mindst i disse tider, bliver udført meget vigtigt sundhedsarbejde. Den økonomiske ramme fra det statslige område kan ikke undgå at blive reflekteret ned i, hvad der vil være at forhandle om i regioner og kommuner. Der er mange elementer i spil, ikke bare løn, men også arbejdstid, seniorordninger, kompetenceudvikling og meget andet, som også er vigtige for et godt arbejdsliv.

Vi arbejder på sagen, og vi håber på et godt resultat!

Du kan læse mere om forliget på det statslige område lige her.

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN