Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

Omsorgstræthed – hvad er det? Og hvad kan vi gøre ved det?

Kender du følelsen af at mangle motivation til endnu en klient, som har det svært, og som kontinuerligt fortæller om problemer og udfordringer? Føler du samtidig dårlig samvittighed over ikke at have lyst og power til at starte forfra med at forstå og hjælpe endnu et menneske, som har brug for din hjælp?

Sådan kan det nogle gange være, når man er psykomotorisk terapeut. Og det er måske ikke det første, vi taler med vores kolleger om.

Formålet med dette webinar er blive klogere på, hvad denne slitage – denne omsorgstræthed – drejer sig om: Hvad er omsorgstræthed? Hvordan mærker vi den? Hvad kommer den af? Og ikke mindst: Hvad kan vi gøre ved det?

Janne Høgh, psykolog og specialist i psykoterapi og supervisor, vil på webinaret fortælle om, hvad omsorgstræthed er. Forskning på området gør det nødvendigt at se efter et net af faktorer, som influerer på vores risiko for at blive omsorgstrætte.

Når vi skal blive klogere på, hvad vi kan gøre for at forebygge omsorgstræthed, handler det derfor om, at vi begynde med at se på, hvordan er det der, hvor vi arbejder? Balancerer de slidsomme og de opbyggelige faktorer?

Som psykomotoriske terapeuter er vores arbejdsbetingelser både ens og forskellige – så svaret på, hvad vi kan gøre for at forebygge omsorgstræthed og holde til det, vi holder af, afhænger af, hvilke af de slidsomme og opbyggelige faktorer, du har eller kan regulere på.

Webinaret står for sig selv som en introduktion til feltet, men er desuden en forløber for et 2 dages kursus, hvor Janne Høgh går i dybden med centrale pointer fra webinaret, og vi får plads til fælles udforskning af faldgruber og muligheder i jobbet, træning af metoder til at tage vare på os selv herunder at udforme forebyggende og afhjælpende tiltag.

Webinaret foregår via Teams, og I får tilsendt link via mail. Hvis du logger på via en computer, kan du tilslutte dig webinaret uden at oprette bruger. Hvis du logger på via tablet eller telefon, skal du først downloade Microsoft Teams-appen og derefter oprette en bruger.

 

Optagelse af webinar

Vi optager webinaret, så det kan ses af tilmeldte på et senere tidspunkt.

Det betyder, at deltagernes opgivne navn, billede og det, de evt. deler på deres skærm, vil blive optaget. Det er muligt at slå kamera fra, hvis man ikke vil optages, men det opgivne navn vil stadig fremgå på optagelsen.

Videooptagelsen vil kun blive delt internt til dem, som har tilmeldt sig webinaret.

Tilmelding

Dato
06. maj. 2021

Underviser
Janne Høgh

Pris
250 kr. for medlemmer
200 kr. for studerende
400 kr. for ikke-medlemmer

Du sendes videre til medlemssystemet

Om underviseren

Janne Høgh er psykolog og specialist i psykoterapi og supervisor

Tid

Torsdag d. 6. maj 2021 fra 14.00-15.30

 

Sidste tilmeldingsfrist er d. 21. april 2021

For yderligere information

Kursuskoordinator i DAP
Rikke Aastrup Jensen, kursus- og projektkoordinator, raj@dap.dk

Bliv inspireret

Vi arrangerer kurser særligt målrettet psykomotoriske terapeuter

Se alle kurser

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN