• Forside
  • /
  • Kurser
  • /
  • Psykomotorisk stress – og traumebehandling Efterår 2019

Psykomotorisk stress- og traumebehandling

Det er fjerde gang, vi afholder dette populære kursus, der er udviklet af Jacob Kongshaug. Efteruddannelsen er målrettet behandlere med faglighed indenfor det kropsorienterede og manuelle behandlingsfelt.

OBS! Der er gratis informationsmøde om kurset den 14. august i København. Læs mere her.

 

Målgruppen af mennesker der lider af stress og traumesymptomer er støt voksende i vores samfund. Psykomotoriske terapeuter har en grundviden indenfor dette felt og får på denne efteruddannelse mulighed for at specialisere sig yderligere.

Da det er begrænset hvor mange somatiske behandlingsmuligheder der i dag findes, er der efterspørgsel på netop den viden du tilegner dig på denne efteruddannelse.

Efteruddannelsen forholder sig specifik til manuel behandling af klienter med skader efter stress og traumatiske hændelser, og den efterfølgende særlig sensitive tilstand klienten ofte befinder sig i.

Efteruddannelsen er struktureret omkring en basisuddannelse på 4 x 2 dage. Der er mulighed for yderligere opkvalificering gennem overbygningskurser med fokus på mere specifikke målgrupper. Se mere nedenfor.

Kurset henvender sig til psykomotoriske terapeuter og andre typer af kropsterapeuter, med solid teoretisk og praktisk erfaring. Kontakt Jacob Kongshaug for afklaring – se kontaktinformation længere nede på siden.

Tilmelding

Dato
14. sep. 2019

Underviser
Jacob Kongshaug

Pris
Medlem: 10.700 kroner
Ikke medlem: 13.375 kroner

Om underviseren

Jacob Kongshaug er psykomotorisk terapeut, DAP. Han har været ansat som psykomotorisk terapeut og kropsterapeut i Københavns Kommune gennem 20 år, hvor han var tilknyttet et kommunalt, tværfagligt tilbud for traumatiserede borgere med anden etnisk baggrund end dansk. Egen klinikvirksomhed siden 1993 og udvikler af PMST metoden siden 2010.

Kursusdage
14. – 15. september 2019 kl. 9-16.30
26.-27. oktober 2019 kl. 9-16.30
23.-24. november 2019 kl. 9-16.30
18.-19. januar 2020 kl. 9-16.30
Sted

APA, Borgervænget 7 2100 København Ø

Tilmeldingsfrist 23. august 2019

Startet

På basisuddannelsen gives en grundig teoretisk og praktisk indføring i metoden psykomotorisk stress og traumebehandling.• En komplet behandlingsmetode der kvalificerer dig til at behandle mennesker med særlig sensitive nervesystemer, afledt af stress og/eller traumatiske hændelser.• Fokus på dig som behandler – herunder dine færdigheder til selvregulering, hvilket er en afgørende kvalitet i resonansfeltet med din klient. Med denne færdighed støtter og stabilisere du din klients proces, til fordel for jeres fælles ressourcer og klientens læring i det terapeutiske rum.• Undervisning og indblik i systemet Tensionel Integrity eller bedre kendt som Tensegrity. Et system der anatomisk, helt ned på celle plan, binder kroppens mange væv og dele sammen til en stort sammenhængende matrix.• Manuelle teknikker, som med afsæt i Tensegrity, gør det muligt at kontakte traumatiseret kropsvæv, uanset type og placering i kroppen.• Grundlæggende teknikker, redskaber og færdigheder, der åbner dit virkefelt som manuel behandler til at kunne kontakte og behandle på alle vævsstrukturer i kroppen.• Observationsteknikker så du præcist kan følge de non-verbale processer kroppen gennemgår under en behandling. Teknikkerne sikre, at du kan vurdere og vejlede klienten gennem behandlingen, i et tempo og i en intetsitetsgrad din klient kan rumme.• Indsigt i kroppens reaktioner og adfærd når den aktiverer sin overlevelsesintelligens.• Træning i observation af fysiologiske ”discharge” mønstre når kropsvævet re-orienter og forløser fastlåste traume tilstande.

Underviser Jacob Kongshaug, Psykomotorisk terapeaut jacobkongshaug@hotmail.com, 26150811.

Bliv inspireret

Vi arrangerer kurser særligt målrettet psykomotoriske terapeuter

Se alle kurser

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN