Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

  • Forside
  • /
  • Kurser
  • /
  • Nyt koncept: GRØN PSYKOMOTORIK – til særlige målgrupper

GRØN PSYKOMOTORIK – til særlige målgrupper

Få inspiration til og viden om, hvordan man kan arbejde med grøn psykomotorik til særlige målgrupper. På dette modul vil vi have fokus på mennesker med demens samt social- og sundhedspersonale.

Oplevelsesbaseret modul i naturen, hvor vi på dag 1 vil arbejde med kropslige og kreative naturterapeutiske øvelser, der retter sig mod målgruppen “yngre og ældre på demensområdet”. Modulet vil indeholde øvelser til at styrke deltagelsen i meningsfulde fællesskaber, nærvær, de psykologiske behov samt oplevelser af almen menneskeliggørelse. Du får inspiration til at arbejde med kreative, æstetiske udtryksformer i naturen som en ressource til mental sundhed.

Dag 2 vil indeholde inspiration til, hvordan man kan arbejde med “udeliv og naturrelation” for social- og sundhedspersonale, der arbejder med mennesker i plejeboliger eller andre målgrupper, som skal have støtte til at bevare deres naturrelation og oplevelser med udeliv.

På nær den indledende onlinesession foregår modulerne i naturhaven og indeholder konkrete øvelser, afprøvning samt refleksion over egen praksis.

Det får du

Online teoretisk gennemgang forud for weekenden, trykte øvelser, mulighed for at opleve en terapihaves indretning, gratis overnatning, to hele undervisningsdage med mesterlære og praktisk gennemgang af teori og øvelser.

Om konceptet GRØN PSYKOMOTORIK

Vi vil gerne brande vores fag målrettet i forhold til arbejdet med naturbaserede interventioner og indsatser. Vi ønsker, at GRØN PSYKOMOTORIK kan være et begreb, hvorunder vi sammen kan udvikle og beskrive vores særlige tilgange i arbejdet med udeliv og træning, naturterapi mm. Samtidig ønsker vi at skabe et fagligt forum til inspiration, udvikling og vidensdeling omkring vores arbejde med naturbaserede interventioner og indsatser til forskellige målgrupper.

Visionen er at begynde en stafet, hvor Lone Maj til sommer 2023 lægger ud med at udbyde moduler i naturbaserede tilgange til de målgrupper, hun har praksiserfaring med.

Du inviteres derefter at tage stafetten!

Kontakt DAP med dine ideer til et eller flere moduler i GRØN PSYKOMOTORIK.

På sigt håber vi at afholde netværksmøder og brande vores fag ved at deltage på konferencer og festivals med GRØN PSYKOMOTORIK.

OBS! Hvis du gerne vil høre mere om konceptet, så kom med på en gratis intro dag, den 27. april eller den 11. maj

Tilmelding

Dato
27. sep. 2023

Underviser
Lone Maj Sand Clausen

Pris
2.400 kr. for medlemmer
1.900 kr. for studerende
3.100 kr. for ikke-medlemmer

Du sendes videre til medlemssystemet

Om underviseren

Psykomotorisk terapeut, DAP.

Kandidat i pædagogisk psykologi, naturbaseret psykoterapeut, psykomotorisk terapeut.

Faciliterer traumesensitiv yoga hos CSM-Øst, underviser på uddannelsen i naturterapeutisk mindfulness, konsulent på sundheds- og ældreområdet, hvor hun blandt andet underviser på daghøjskoler for pårørende til demensramte samt afholder temadage og forløb på plejehjem i øget brug af udeliv og natur.

Hun afholder gruppeforløb i compassiontræning særligt målrettet sundhedsprofessionelle og pårørende til kronisk syge.

Hvornår

Online session: onsdag d. 27. september fra 17.00-19.00
Fysisk modul: lørdag og søndag d. 30. september-1. oktober 2023

Lørdag: 9.30-17.30
Søndag: 9.30-16.00

Sted

Naturhaven Gl. Skovhus

Bøssemagergade 74

3150 Hellebæk

Medbring selv madpakke og drikkedunk. Der vil være mulighed for overnatning i naturhaven fra lørdag til søndag. Du skal blot medbringe et telt (må af hensyn til størrelsen højst være til to personer) eller hængekøje samt egen forplejning. Der er mulighed for vand/toilet plus at koge vand.

Tilmeldingsfrist 20. september 2023

Kursusgebyret refunderes ikke, hvis du melder fra. Læs handelsbetingelserne her.

For yderligere information

Kursuskoordinator i DAP
Rikke Aastrup Jensen, raj@dap.dk

Bliv inspireret

Vi arrangerer kurser særligt målrettet psykomotoriske terapeuter

Se alle kurser

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN