Fagforening for alle psykomotoriske terapeuter

  • Forside
  • /
  • Kurser
  • /
  • Køn og seksualitet i et psykomotorisk perspektiv

Køn og seksualitet i et psykomotorisk perspektiv

Mange mennesker oplever en vis berøringsangst omkring emnerne køn og seksualitet – en frygt for at gøre nogen fortræd eller sige noget forkert. Men det er faktisk slet ikke så kompliceret at møde LGBT+-personer, lige som de er. Og som psykomotoriske terapeuter har vi en særlig mulighed for at arbejde med krop og seksualitet, som jo er emner, der i den grad involverer både kroppen, psyken og det sociale.

På kurset får du en introduktion til begreberne og målgruppen. Du opnår en forståelse af, hvad det er for nogle tendenser, vi ser for LGBT+-personer, og hvad der muligvis ligger bag ved det billede. Der introduceres blandt andet til det normbevidste arbejde og et inkluderende sprog, samt hvordan vi kan bruge begrebet minoritetsstress til at få et psykomotorisk grundlag for arbejdet med denne målgruppe. Desuden er der unikke oplevelser og udfordringer for denne målgruppe, når det kommer til sansningen af egen krop og eget væsen, og disse udfoldes både i relation til teori og praksis. Der er selvfølgelig god tid til øvelser, faglig sparring, praksistænkning og spørgsmål i et rum, hvor man ikke kan sige eller gøre noget forkert!

Hvor der er mennesker, er der LGBT+-personer. Og som terapeuter har vi en unik mulighed for at se hele det menneske, vi sidder overfor – også deres køn eller seksualitet!

Kom med og få kompetencer i stedet for berøringsangst, så du er klædt på til at møde ALLE klienter!

Tilmelding

Dato
27. jan. 2024

Underviser
Malene Vinther Søndergaard

Pris
1.050 kr. for medlemmer
800 kr. for studiemedlemmer
1.650 kr. for ikke-medlemmer

Du sendes videre til medlemssystemet

Om underviseren

Malene er uddannet psykomotorisk terapeut fra VIA i Randers og er ansat i LGBT+HUSET som projektansvarlig og psykomotorisk terapeut.

Til daglig arbejder hun med individuel behandling, gruppeforløb og en mentorordning, alt sammen for LGBT+-personer. Desuden arbejder hun med formidling af emner omkring køn og seksualitet til blandt andet medarbejdergrupper i Aarhus Kommune. Tidligere har hun været i praktik på Center for Kønsidentitet, på Rigshospitalet, hvor hun har observeret psykologernes arbejde og faciliteret gruppeforløb for transpersoner.

Hvornår

27. januar 2024 fra 10-16

Sted

LGBT+HUSET i Aarhus

Pris:

1.050 kr. for medlemmer

1.650 kr. for ikke-medlemmer

800 kr. for studerende

Tilmeldingsfrist den 12. januar 2024

 

 

Kursusgebyret refunderes ikke, hvis du melder fra. Læs handelsbetingelserne her.

For yderligere information

Kursuskoordinator i DAP Rikke Aastrup Jensen, raj@dap.dk.

Bliv inspireret

Vi arrangerer kurser særligt målrettet psykomotoriske terapeuter

Se alle kurser

Tilmeld dig DAPs nyhedsbrev

Hold dig opdateret

LOGIN