Inspirationsugen 2018

Mandag 20. august 2018 
Træning af fascie-systemet med fokus på mobilitet

Tirsdag 21. august 2018 
Inspiration til dig, der arbejder i bevægelsesfaget

Onsdag den 22. august 2018 
Stress- og angstproblematikker - hvordan griber jeg det an?

Torsdag 23. august 2018 
Kropsterapeutisk tilgang til behandling af PTSD

Fredag den 24. august
Træning inde og ude til voksne og friske ældre

 

Læs mere om tilmelding 

 

Mandag 20 augsut

Træning af facie-systemet med fokus på mobilitet

På denne kursusdag vil du blive introduceret til, hvordan vi kan påvirke mobilitet via fascie-systemet. Fascie-systemet er mere end fascier, og vi skal derfor forholde os til, hvad vi påvirker, når vi arbejder med strækøvelser.

Der vil blive undervist i Fysio Flow, som er en træningsmetode, der fokuserer på at påvirke fascie-systemet og skabe mere mobilitet gennem to spor:

  • Gennem påvirkning af CNS
  • Gennem brug af aktive dynamiske bevægelser der påvirker især Sliding System 

Det teoretiske fundament for træning af fascie-systemet vil blive gennemgået, og der vil være  introduktion til de dimensioner, der spiller ind - så som åndedræt og det autonome nervesystem. Dagen vil derfor byde både på teori, fælles refleksion og praktisk arbejde med bevægelse. Husk tøj du kan bevæge dig i!

Tid: Mandag den 20. august kl. 9-15
Sted: Gotved instituttet, Vodroffsvej 51, 1900 Frederiksberg (Den nye sal)
Pris: Medlemmer 775 kr. Studerende 675 kr. Ikke medlemmer 1350 kr.
Tilmeldingsfrist: 27. juli 2018
Kursus-nr.: 2018-18

Underviser: Elin Solheim er fysioterapeut, underviser, iværksætter og forfatter til bogen ”Kvinde, bevæg dig stærk”. Hun er desuden indehaver af SOLHEIM Bevæg Dig Stærk og Fysioflow, hvor sidstnævnte beskæftiger sig med undervisning af brug Fysioflow som træningsmetode. 

 

Tirsdag 21. august

Inspiration til dig, der arbejder i bevægelsesfaget

Du vil få inspiration til, hvordan du kan arbejde med bevægelsesfaget ud fra en kropslig tilgang. Maria Rose Dybvad har specialiseret sig i at få hendes deltagere til at slippe det mentale og i stedet lade bevægelsen udspringe fra en kropslig kerne / det instinktive.

Kursusdagen vil også kunne bruges som inspiration til dig, der gerne vil hvile i dig selv og udstråle centrering og autenticitet både som fagperson og privat. 

Dagen vil tage udgangspunkt i praksisfeltet og der vil derfor være meget bevægelse, men også samtale og et teoretisk indblik. 

Tid: Tirsdag 21. august kl. 9-15
Sted: Gotved instituttet, Vodroffsvej 51, 1900 Frederiksberg (Den nye sal)
Pris: medlemmer 775 kr. Studerende 675 kr. Ikke medlemmer 1350 kr.
Kursusnr: 2018-19
Tilmeldingsfrist: 27.juli 2018 

Underviser: Maria Rose Dybvad er uddannet psykomotorisk terapeut og yogalærer. Har danset hele sit liv og arbejder nu som selvstændig med dans, yoga og bevægelse alt sammen inspireret af psykomotorik. 

 

Onsdag 22. august 

Stress- og angstproblematikker - hvordan griber jeg det an?

På kurset giver psykomotorisk terapeut Bodil Hjorth indblik i, hvordan hun arbejder med stress- og angstramte klienter. Hun har mange års erfaring med målgruppen og har klienter, som er stress-sygemeldte, i ressourceforløb eller har forskellige former for kropslige og psykiske ubalancer - herunder angst.

Kursuset har især fokus på det praktiske, hvor en samlende og afgrænsende kropsbehandling bliver demonstreret og derefter øvet under direkte supervision.

Der indledes med en anonymiseret case fra Bodil Hjorths praksis, hvor rammerne omkring forløbet skitseres, hvorpå der kort gennemgås en sessionsopbygning og hvilke øvelser, der anvendes til målgruppen. Herefter arbejdes der i små grupper af 2-3 med grundelementerne i den samlende og afgrænsende kropsbehandling.

Tid: Onsdag den 22. august kl. 9-15
Sted: Gotved instituttet, Vodroffsvej 51 1900 Frederiksberg (Den nye sal)
Kursus nr. 2018-20
Pris: Medlemmer 775 kr. Studerende 675 kr. Ikke medlemmer 1350 kr.
Tilmeldingsfrist: 27.juli 2018

Underviser: Bodil Hjorth er psykomotorisk terapeut, master i sundhedspædagogik og har en efteruddannelse i Rudolf Laban bevægelsespædagogik. Tidligere underviser i bl.a. behandling, bevægelse og grundøvelser på UCC Hillerød og kursuslære på Via UCC Randers. I dag censor på uddannelsen. Privatpraktiserende med forskellige samarbejdspartnere. Giver supervision og mesterlære til psykomotoriske terapeuter og kropsterapeuter.

 

Torsdag 23. august

Kropsterapeutisk tilgang til behandling af PTSD
- kroppen husker, så husk kroppen!

Du vil få indblik i, hvordan Shlomy Ofer arbejder kropsterapeutisk med mennesker, der er ramt af PTSD. Han vil komme ind på hvorfor, og hvordan, man arbejder kropsligt med PTSD-patienter, hvad der er behandlerens rolle, samt udfordringer og muligheder for dokumentation og tværfagligt samarbejde.

Du vil ud fra bl.a. cases og gruppeundervisning få inspiration til, hvordan du kan arbejde psykomotorisk med denne målgruppe.

Shlomy Ofer tager udgangspunkt i den forskning og viden, som danner grundlag for hans arbejde som psykomotorisk terapeut på Rigshospitalet. 

Tid: Torsdag den 23. august 2018 kl. 9-15
Sted: Gotved instituttet Vodroffsvej 51, 1900 Frederiksberg (Den nye sal)
Pris: medlemmer 775 kr. Studerende 675 kr. Ikke medlemmer 1350 kr.
Kursusnr.: 2018-21
Tilmeldingsfrist: 27.juli 2018

Underviser: Shlomy Ofer er ansat som psykomotorisk terapeut ved Rigshospitalet, militærpsykiatrisk ambulatorium samt sexologisk klinik. Han er desuden yoga- og meditationsunderviser, han er i gang med den amerikanske ”Warriors At Ease”-uddannelse og han har tidligere været gæstelærer på psykomotorikuddannelsen på VIA i Randers i faget psykiatri. 

 

Fredag 24. august

Træning inde og ude til voksne og friske ældre

Glæd dig til en dag hvor du er i fokus og mærke træningen på egen krop.

  • Få masser af inspiration til træning af de voksne og friske ældre
  • Glæd dig til at få masser af øvelser, som du kan tage direkte med ud på dine hold. Du får et øvelsesprogram med hjem
  • Få inspiration til hvordan du kan lave træning i naturen, få mange kunder og tjene gode penge.
  • Samt fælles inspiration og dialog.

Om formiddagen vil vi være indenfor, og efter frokost vil der efter et oplæg om motion i naturen være øvelser ude med plads til et godt grin og inspiration til at skabe bæredygtige fællesskaber. Vi slutter af indenfor med gode stræk og afspænding

 Du vil få inspiration til din træning, såvel stående som liggende. Der vil være fokus på kropsbevidsthed, styrke, stræk, balance, kondition og afspænding. Og ikke mindst et godt grin, hvor der er plads til alle.

I undervisningen vil der være brug af enkelte redskaber som tennisbolde, klude og elastikker.

Fokus på dette kursus vil være på den praktiske formidling. Det er en med gruppeundervisning, hvor du selv vil være i centrum. Der udover vil jeg formidle konceptet Grøn puls 60+ og der vil være fælles dialog og inspiration.

Tid: Fredag den 24. august kl. 9-15
Sted: Gotved instituttet, Vodroffsvej 51, 1900 Frederiksberg (Den nye sal)
Tilmeldingsfrist: 27. juli 2018
Pris: Medlemmer 775 kr. Studerende 675 kr. Ikke medlemmer 1350 kr.
Kursusnr.: 2018-22

Underviser: Henriette Bjerre Tybjerg har over 20 års erfaring indenfor psykomotorik. Som selvstændig her hun især fokus på træning og fællesskab i naturen, hun holder foredrag, kurser og giver personlig træning og psykomotoriks behandling i egen klinik. Læs mere på www.henriettetybjerg.dk